Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Üniversite Tercih Tarihleri Değişti! LYS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite Tercih Tarihleri Değişti! LYS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite Tercih Tarihleri Değişti! LYS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?
24 Temmuz 2016 15:10

26 Temmuz tarihinde başlaması beklenen LYS tercihlerinin tarihleri YÖK tarafından yapılan son dakika açıklaması ile değiştirildi. LYS tercihlerinin başlamasını heyecan içerisinde bekleyen öğrenciler YÖK açıklaması ile büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Peki 2016 LYS tercihleri ne zaman başlayacak?

2016 LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
2016 LYS tercihlerinin daha önce Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), yapılan açıklama ile 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştu. Ancak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir çok sınavda erteleme yapıldığı gibi 2016 LYS tercihlerinde de erteleme yapıldı. YÖK tarafından yapılan açıklamada 2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)tercihlerinin 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

YÖK’TEN YAZILI AÇIKLAMA
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan YÖK, 2016 yılı akademik takviminin değiştiğini ve bu takvime göre 26 Temmuz tarihinde başlayarak 2 Ağustos tarihinde sona ereceği duyurulan LYS tercihlerinin ertelenerek 2016-ÖSYS tercihleri 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Aynı zamanda YÖK açıklamasında Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzlarından çıkarılacağını da duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.