Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 16°C

HGS Borcu İdari Takip Ödemesi Nasıl Yapılır?

HGS borcu nedeniyle oluşan idari takip borcunun nasıl ödeneceği videolu olarak anlatıldı.

HGS Borcu İdari Takip Ödemesi Nasıl Yapılır?
11 Eylül 2023 18:56

Hızlı Geçiş Sistemi kısaca HGS, Türkiye’de otoyollar, köprüler ve bazı gişelerde geçiş ücretlerini otomatik olarak tahsil etmek için kullanılan bir elektronik ödeme sistemidir.

HGS, sürücülere gişelerde durmadan geçme imkanı sağlar ve bu sistem araç sahiplerinin geçiş ücretlerini ön ödemeli olarak ödemelerini gerektirir.

HGS borcu, bir araç sahibinin HGS hesabına yeterli bakiye yatırmamış veya geçişler sırasında hesaptaki bakiye yetersiz olduğu için oluşan borç anlamına gelir. HGS borcu ödenmezse idari takip başlar.

HGS borcu nedeniyle oluşan idari takip, HGS sistemini kullanırken borçlu olan bir araç sahibinin borcunu ödemediği veya yetersiz bakiye nedeniyle geçiş ücretlerini tahsil edemediği durumlarda başlatılan yasal bir süreçtir. Bu süreç, borçlu araç sahibine borcunun tahsil edilmesi ve yasal yaptırımların uygulanması amacıyla başlatılır.

HGS Borcu Nasıl Ödenir?

HGS borcunuzu ödemek için öncelikle borcunuzu öğrenmelisiniz. Bunun için HGS hesabınıza veya E-Devlet hesabınıza giriş yapın ve buradan detaylı olarak borçlarınızı öğrenin.

HGS hesabınıza giriş yaptıktan sonra, “Borç Sorgulama” ekranından ödeme yapabilirsiniz. Veya HGS hesabınıza bakiye yükleyebilirsiniz.

HGS İdari Takip Borcu Nasıl Ödenir?

Bunun içinde öncelikle borcunuzu sorgulamanız gerekiyor. Sorgulama yaptıktan sonra Karayolları’nın resmi internet sitesinden plakanız ile sorgulama yaparak ödeme sayfasına ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi edinmeniz için sizlere aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR

  1. Gokhan dedi ki:

    Yasal takipte odeme yapamıyoruz o nasıl olacak

  2. Anonim dedi ki:

    Harikasın hocam 15 gündür uğraşıyoprdum , çok teşekkür ederim.

  3. Anonim dedi ki:

    2016 yilindan kalma bir ihlalli geçiş varmış baktığımda, bunun ödemesini nasıl yapacağız?

  4. Anonim dedi ki:

    İdari olan borcu ödeyemiyoruz kutucuk çıkmıyor kutucuk içinde işaret oluyor

    1. Anonim dedi ki:

      Kutucuk çıksa bizde yatıtcaz dano kutucuk çıkmıyor