Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 17°C

İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
25 Nisan 2024 10:09

Ayancık Belediyesi İlaçlama Ekipleri, Toplum Sağlığını tehdit eden sivrisinek ve karasinek üreme noktalarında larva mücadele çalışmalarını tüm yıl boyunca düzenli olarak sürdürmektedir.

Mücadele kapsamında ekiplerimiz, sivrisinek mücadelesinin erken önlem ayağını oluşturan “İlkbahar larva mücadelesi” çalışmalarını da periyodik olarak devam ettirmektedir.

Entegre mücadelede temel amaç mümkün olduğunca çeşitli, farklı biyolojik dönemlere etkili ve çevreye zararı en az yöntemlerin kullanılmasıdır.
İlçemizde muhtemel sivrisinek üreme alanlarının haritalandırılması yapılarak, belirli periyotlar halinde larva mücadelesi yürütmekte olup; sonraki dönemde ergin (uçkun) mücadele programı gerçekleştirilecektir.
Sivrisinekler türe ve iklime bağlı olarak ergin ve ya larva şeklinde “durgun su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, kuyular, fosseptikler ve terk edilmiş binaların bodrumların da kışı geçirebilirler. Bu tip alanlarda düzenli olarak yapılacak larva ve ergin mücadelesi yaz aylarında karşılaşılacak popülasyonun büyük ölçüde azaltılmasına katkı sağlayacaktır. İlçemiz sakinlerinin, evlerinin bahçelerinde sivrisinek üremesine yol açabilecek böyle yerler bulunması durumunda su birikintisini önleyici tedbirleri alması faydalı olacaktır. Ayrıca eski araba lastikleri, içi su dolu boş saksılar, atılmış boş kutular, şişeler, varil ve bidonlar, çatı olukları ve giderler, bakımsız süs havuzları gibi yerlerin de sivrisinek üreme kaynakları arasında önemli bir yer olduğu unutmamalıdır.

Halkımızdan ricamız, rahat, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşam sürdürebilmeleri için özel mülklerindeki balkon ya da bahçelerindeki su tutan eşyaları su tutmayacak şekilde ya da ağzı kapalı bir şekilde barındırmaları, müdahale edemeyecekleri büyük su birikintileri ve ya çöplük alanlar gördüklerinde belediyemizle iletişime geçerek gerekli çalışmanın yapılmasını talep etmeleri, ayrıca oluşan çöplerini ağzı kapalı çöp kovaları ile yalnızca belediyemizin belirlediği saatler aralığında kapı önüne çıkartmaları mücadelemizde etkin rol oynayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.