Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

KALEMİ GİBİ DİMDİK YAŞAMIŞTI (UĞUR MUMCU)

23 Ocak 2024 15:18

Gazeteci Uğur MUMCU…

Gazeteci Uğur MUMCU…

Aslan Özdemir

24 Ocak 1993’de uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirdiğimiz araştırmacı gazeteci Uğur MUMCU’nun ölümünün 31. Yılında anıyoruz. Aydın, dürüst, cesur, yiğit bir kalem savaşçısı Uğur MUMCU’yu yitirişimizin 31. Yıldönümü şunu göstermiştir “Düşünceler Hiçbir Zaman Ölmez. Hele hele faili meçhul hallerde…” Onun toplumsal sorumluluğu ve korkusuz duruşunun izinde nice değerler oluştu.

Onun katilleri yıllardır aramızda, hatta içeride olanlarda dışarı çıkartılarak ödüllendirildi. Şimdi göstermelik olarak aranmakta. Uğur MUMCU neden öldürüldü? Atatürk’ün söylemi gibi “Tam Bağımsız, Layik, Demokratik, Akıl ve Bilim Yolunu İzleyen Cumhuriyetçi Olduğu için mi?” Yazdıklarını bu gün doğrulamış gibi yaşıyoruz.

Uğur MUMCU Türk toplumuna; neyi gösteriyordu? Neyin takipçisi idi? Hangi düzeyde olursa olsun bu ülke yönetiminde sorumluluk taşıyan gerici, Banaz, dolandırıcı, sahtekarlar ülkemiz değerlerini peşkeş çekenlerin amansız takipçisi idi.

Kalpaksız kuvayi milliyeci Uğur MUMCU’nun sevdası cumhuriyet, demokrasi, bağımsız Türkiye, örgütlü toplum, özgür bireyci idi. Ne güzel söylemişti “Bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeyin” sözünü.

Özgür Türkiye için, tam bağımsız Türkiye için, mücadelesi sonucunu canıyla ödeyen, yiğit insan Uğur MUMCU nezdinde; asılan, katledilen, damlarda yaşamını sürdüren yurt sever aydınlarımızı da unutmayacak, unutturmayacağız. Mücadeleleri mücadelemiz olacak, insanlığın karşısındaki insanlık düşmanları bir gün hesap verecektir.

Günümüz Türkiye’sinde gerçekleri söyleyenlerin suçu hazır. “Ergenekoncu” hemen hapishaneye… Bu yapılan işin adı da “Demokrasi” oldu. Sabaha karşı evinde aramalar, tutuklamalar… Bunun adı da “İleri Demokrasi” Uğur MUMCU yaşadığı yıllarda bunları gösteriyordu. Anlamadık, anlayamadık.

CHP millet vekili eski Mustafa ÖZYÜREK “Uğur MUMCU’yu katledenler demokrasiye karşı olanlardır. Bu gün Uğur MUMCU’nun düşüncelerini aydınlık görüşlerini savunanlar, sözde Ergenekon davası sanıkları haline getirildiler. Bir Uğur MUMCU’nun mücadelesine bakınız, birde savcılardan aldıkları belgeleri büyük gazetecilik olayıymış gibi sunan gazetecilere. Her halde Uğur MUMCU yaşamış olsaydı “Ben Gazeteciyim, Ben Yazarım” demekten utanırdı. Ne yazık ki şerefli Türk basını ne hale gelmiş” dedi.

Yiğit adam Uğur MUMCU; Ülkemiz, çevremizdeki ülkelerde özellikle orta doğuda oynanan kirli oyunları belgelerle insanlığa sunmuştu. Şimdi bizler bu hesapların işleyişini ve sonuçlarını yaşıyoruz. Bu ülkenin yiğit aydınları öldürülerek yok olduğunu hesaplayanlar yanılmaktadır.

Rabıta kitabında arap mollarının almanyadaki imamlara para kaynak aktardığını belgeleriyle yazmıştı. Bu çalışmalar bu günleri getirmişti. Falih Rıfkı ATAY’ın söylemi gibi “gerçek Atatürkçüler Türkiye’yi sadece gericilikten değil, Müslümanlığında yobazların elinden kurtarmak durumundadır”diyor.

Aydınlık düşüncesi çağdaş ilerici anlayışı, Atatürk sevgisi, bağımsızlık duygusu, laik, demokratik, bağımsız Türkiye özlemi için verdiği onurlu mücadelesi karşılıkları tarafından aramızdan bedeni alınmıştır. Düşünceleri ve mücadelesi artarak devam edecektir. Her geçen gün önemi ve değeri artmaktadır.

Uğur MUMCU’nun katilleri bulunamadı devlet sözü verilmesine rağmen. Hiçbir zaman düşüncelerini ve kalemini pazarlık konusu yapıp satmamıştır. Ülkemizi orta çağ karanlığına götürmek isteyenleri kaleme almıştır, yazmıştır. İlker GÜLÜM’ün söylemi gibi “Kalemi gibi dimdik” yaşamıştır. Uğur MUMCU… Unutmadık, Unutmayacağız…

Saygılarımla…

YORUMLAR

  1. Mustafa KILIÇ dedi ki:

    Unutmadım. Unutmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘un yolunda ,Uğur Mumcu büyüğümüzün idealleri ile aynı çizgisinde var olacağım. Saygı ve minnetle anıyorum.