Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sokak hayvanları için Fransa’dan Sinop’a geldi

Fransız veteriner Roxane Declercg, sosyal medyadan haberdar olduğu proje ile Sinop’a gelerek bakıma ihtiyacı olan sokak hayvanları ile gönüllü ilgilenmeye başladı.

Sokak hayvanları için Fransa’dan Sinop’a geldi
Hayrettin Kaya
21 Mayıs 2018 10:58

Fransız veteriner Roxane Declercg, sosyal medyadan haberdar olduğu proje ile Sinop’a gelerek bakıma ihtiyacı olan sokak hayvanları ile gönüllü ilgilenmeye başladı.

Aslan Özdemir

ransa’da yaşayan 25 yaşındaki Declercg, Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğince hayata geçirilen “Gönüllü Hizmetli” projesinden haberdar olunca dernekle irtibata geçti. Sinop’a 10 gün önce gelen Declercg, haftanın beş günü Sinop Belediyesi Tülay Sevgi Erşahin Can Dostları Bakımevi’ndeki köpeklerle yakından ilgilenmeye başladı. Derneğin konaklama ihtiyacını karşıladığı veteriner, bakımevindeki sokak hayvanlarının bakımlarını ve veteriner Volkan Tuncay ile ameliyatlarını yapıyor. Roxane Declercg, yaptığı açıklamada, projeden sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlardan haberdar olduğunu söyledi.

Mesleğinin henüz başındaki bir veteriner olarak projeye kayıtsız kalamadığını vurgulayan Declercg, başvurusunun ardından dernek yöneticilerince Sinop’a davet edildiğini anlattı. Declercg, hayvanları çok sevdiği için veterinerlik mesleğinin çocukluk hayali olduğunu belirterek, “Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Özellikle farklı bir ülkede sokak hayvanlarına yardım edebilmek çok daha mutluluk verici.” dedi.

“SOKAK HAYVANLARINA SEVGİYLE YAKLAŞALIM”

Declercg, ülkesi Fransa’da çok fazla dernek olduğu için sokakta yaşayan hayvan bulunmadığına işaret ederek, Sinop’ta sokak hayvanların sayısının çok olduğunu, insanların onlara sevgiyle yaklaştıklarını gözlemlediğini aktardı. Kendisine verilen bu imkan karşısında duygulandığını ifade eden Declercg, şunları dile getirdi:”Hayvanlarla ilgilenirken huzur ve mutluluk hissediyorum. Tüm dünya insanlarından sokak hayvanlarına karşı daha sevgiyle yaklaşmalarını istiyorum. Onlara daha dikkatli gözlerle bakmalıyız. Eğer yaralıysa en yakındaki kliniğe götürülmeli. Hiçbir şey yapamıyorsanız yemek artıklarını aç hayvanlara verebilirsiniz. Bunları yapmamız bile hayvanlara yeter. Ama en önemlisi sokak hayvanlarına sevgi ve şefkatle yaklaşmalıyız. Çünkü onların her şeyden önce sevgiye ihtiyaçları var.”

Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Deneği Yönetim Kurulu üyesi ve proje koordinatörü İrem Ebru Kuru da Roxane Declercg gibi gönüllü veterinerlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Kendisi hiçbir ücret almadan burada sokak hayvanlarıyla ilgileniyor. Bu onun için bir tecrübe ve kendisini geliştirme fırsatı. Ancak içinizde hayvan sevgisi yok ise başka bir ülkeye gelip sokak hayvanlarıyla ilgilenmeniz biraz zor olur.” ifadesinde bulundu.

Sokak hayvanları için Fransa'dan Sinop'a geldi Sokak hayvanları için Fransa'dan Sinop'a geldi Sokak hayvanları için Fransa'dan Sinop'a geldi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.