Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Sinop’ta ilk iftar coşkusu

Sinop’ta Ramazan ayının ilk orucu okunan akşam ezanıyla açıldı.

Sinop’ta ilk iftar coşkusu
17 Mayıs 2018 16:05

Sinop’ta Ramazan ayının ilk orucu okunan akşam ezanıyla açıldı.

Anadolu’nun en eski camilerinden 751 yıllık Alaaddin Camisi bahçesinde Sinop Müftülüğü tarafından kurulan iftar sofrasında vatandaşlar, ilk iftarlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Alaaddin Camisi avlusunda yaklaşık 350 kişilik iftar çadırı kurduklarını belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik çadırın Ramazan ayı süresince açık olacağını dile getirdi. Çelik, şunları kaydetti: “Bu gün ilk iftarımızı açtık. Bu güzel iklimi, bu güzel mabedin avlusunda gençlerimizle, çocuklarımızla ramazan ayının önemini en güzel bir şekilde hissetmek muhteşem bir duygu” dedi.

TARİHİ CAMİ KARŞISINDA DA BAŞKA BİR SOFRA KURULDU

Alaaddin Cami avlusu dışında da başka bir iftar sofrası kuruldu. Caminin hemen karşısında yer alan ve tarihi hamamda hizmet veren Türk Ocağı Sinop Şubesi tarafından kurulan iftar sofrasında ise üniversite öğrencileri iftarını açtı. Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek’te iftarını Türk Ocağı Şube Başkanı Metin Oktay Fındık ve öğrencilerle birlikte yaptı. İftara çok sayıda öğrenci katıldı.

Sinop'ta ilk iftar coşkusu Sinop'ta ilk iftar coşkusu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.