Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Nazım Maviş, HDP’nin Grup Önerisini Konuştu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, TBMM’de HDP’nin vermiş olduğu grup önerisi hakkında söz aldı.

Nazım Maviş, HDP’nin Grup Önerisini Konuştu
22 Mart 2016 22:14

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, TBMM’de HDP’nin vermiş olduğu grup önerisi hakkında söz aldı. 

Eski Türkiye Yeni Türkiye Farkı

Resmi ideolojiye muhalif olan kişilerin mezarlarının bile gizlenmesi ve tehdit olarak algılanması eski Türkiye’nin alışkanlığıdır. İktidarımız döneminde böyle bir uygulama kesinlikle yaşanmamıştır.

Ancak ölülerin, şehitlerin bedenleri üzerinden siyasi istismar yapılmasına da kesinlikle karşıyız.

HDP’nin  Samimiyetsizliği

Bu konuda HDP’nin samimi olmadığını düşünüyorum. Çünkü biliyoruz ki, ölüler dahi her türlü kutsaldan ve olaydan siyasi rant devşirmeye çalışmak sizin siyaset sicilinizde kara bir leke olarak durmaktadır.

HDP’nin Temsil Ettiği Değerler, İdeolojisi

HDP, Müslüman Kürt halkını temsil ettiğini iddia eden ancak Marksist-Leninist bir ideoloji üzerinden kurgulanmış, faşist bir örgütün siyasi uzantısı olarak siyaset yapan bir partidir.

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin hayatını bilen, eserlerini okuyan herkes bilir ki HDP’nin temsil ettiği değerler Bediüzzaman’ın karşısında mücadele ettiği değerlerdir.

Bediüzzaman’da, Şeyh Sait’te, Seyit Rıza’da bu toprakların değerleridir. Doğru ya da yanlış bu topraklar için bu toprakların değerlerinden beslenerek fikir üretmiş, çözüm sunmuşlardır.

Siz bu coğrafyanın problemlerinin çözümünü Marksist yada Leninist teoride arayacağınıza Bediüzzaman’ın reçetelerinde, risalelerinde arasaydınız bugün bu samimiyetiniz tartışılmazdı.

HDP’nin Samimiyetsizliği

Eğer samimi olsaydınız bugün Türkiye bölgenin ve dünyanın en huzurlu ülkesi olacaktı.

BARIŞ

En çok barış kelimesin istismar ettiniz.

HDP-PKK lügatinde barış, bölge halkını göçe zorlamaktır.

HDP-PKK lügatinde göçmek zorunda olanları tehdit etmektir.

HDP-PKK lügatinde barış, barajlara, sulara, yollara kan bulaştırmaktır.

HDP-PKK lügatinde barış, savaştır.

Barış dillerinizle söyleyip kalbiniz ve icraatlarınızla yalanlamasaydınız bugün bölgenin ve dünyanın en huzurlu ülkesi olacaktık.

CUMA NAMAZI

Camileri bombalayan, imamlara şiddet uygulayan PKK’nın arka bahçesi oldunuz, sonra çıkıp Cuma namazı dediniz.

Burası darulharp, su-elektrik faturası ödemeyin dediniz sonra çıkıp Cuma namazı dediniz.

Cuma namazı istismar namazı değil ihlas namazıdır.

BEDİUZZAMAN

Bediuzzaman’ın şehirleri yakıldı, yıkıldı. PKK oraları yaktıkça siz onları alkışladınız.

Van’da Bediuzaman Said Nursi Külliyesini yakanlar sizin çağrınızla sokaklara dökülmüştü.

Van İlim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi yakıldı, yıkıldı, 5-6 milyonluk zarar verildi.

Şimdi çıkıp Bediuzzaman diyorsunuz!

 

SAİD NURSİ BİRLİK DEDİ-VAHDET DEDİ

Said Nursi birlik dedi, vahdet dedi, ümmet dedi.

Siz bu kavramlara savaş açtınız.

SİZ SADECE İSTİSMAR EDERSİNİZ

Bu ülkede tüm faili meçhuller aydınlatılmalı.

Bu ülkede tüm kayıp mezarlar bulunmalı.

Bu ülkede DERSİM araştırılmalı.

Ama bunları her şeyi istismar eden sizler yapamazsınız. Siz ancak böyle şeyleri istismar etmek için dilinize alırsınız. Bugüne kadar böyle yaptınız.

 

Cenazelerden Siyasi Rant Devşirilmesi/Acıları İstismar Etmek

 

Cenazelerden nasıl siyasi rant elde etmeye çalıştığınızı biliyoruz. En son Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısının müsebbibi teröristin cenazesinde yaptıklarınızı bu ülkenin insanları unutmadı ve unutmayacaklar. Şimdi de Bediüzzamanın, Şehy Sait’in ve Seyit Rıza’nın mezarlarını istismar etmek istiyorsunuz.

 

Bediüzzaman Neyi Temsil Ediyor.

Bediüzzaman 3 düşmanımız var diyor. Cehalet, Zaruret, İhtilaf.

 

Cehalet-Marifet         

Siz çocukları marifetler yüceltmek yerine, hendeklerle öldürüyorsunuz.

Bölgede eğitim faaliyeti yürütmeye çalışan vakıflara, derneklere hayat hakkı tanımıyorsunuz.

 

Zaruret-Sanat

Biz fakirliği yok etmek için barajlar, havaalanları inşa ederken, siz bu barajları, havaalanlarını bombalayanlara, bunlara karşı çıkanlara sırtınızı dayıyorsunuz.

 

İhtilaf-İttifak

Biz sürekli bu ülkedeki 1000 yıllık kardeşliği referans alırken. Siz kendinizden olmayanlara hayat hakkı tanımıyorsunuz. Burada Yasin Börü’nün ismi anıldığı zaman rahatsız oluyorsunuz, ancak Yasin Börü sizin gibi olmayanları, temsil ediyor. Yasin Börü’nün başına gelenler sizin ideolojinizi, siyasetinizi gösteriyor. Yasin Börü’nün şehit edilmesi bölgede ki Müslüman Kürtlerin çektiği sıkıntıları temsil ediyor.

 

HDP’nin Hayal Ettiği Dünya ile Bediüzzamana Zulüm Edenlerin Dünyası Aynı

Tek tipçi

Otoriter

Anti-demokratik

PKK terör örgütünün Türkiye ve Suriye de ki uygulamaları.

 

Siz Leninist-Marksist bir ideolojide örgütlenmiş terör örgütüne sırtını dayayanlarsınız. Bu faşist, sığ ırkçı, zalim terör örgütüne destek çıkanların Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin na’şını siyasi ideolojilerine kullanması Üstadın manevi şahsiyetlerine en büyük eziyet olacaktır. Biz buna müsaade edemeyiz, kimse kusura bakmasın buna müsaade etmeyiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.