Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Müftü Çelik,”Kurbanlarımız barış ve kardeşlik için”

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptığı basın toplantısında,”Kurbanın kesilmediği yerlerde insan kanı akar. Kurbanlarımız barış ve kardeşlik için”diyerek, tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Müftü Çelik,”Kurbanlarımız barış ve kardeşlik için”
18 Ağustos 2017 10:53

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptığı basın toplantısında,”Kurbanın kesilmediği yerlerde insan kanı akar. Kurbanlarımız barış ve kardeşlik için”diyerek, tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik kurban, vekalet ve bağış konularıyla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında daha sonra şu açıklamalarda bulundu:

“Kurban, Allah’a yakınlaşmak demektir. Varlığımızın şükür nişanesidir. Kurban, ilk insanla birlikte var olmuş insanlığın kadim bir ibadetidir. Allah sizden birşey isteyince sahip olduklarınızı eksilterek istemez, daha da artırır ve bereketlendirir. Ama; bizim de Allah’a olan sadakatimizi göstermemiz gerekir. Kurbanın kesilmediği yerlerde insan kanı akar. Kurban, insanın içindeki kan dökme ve vahşilik duygularını köreltir. Kurbanı keserek, gelebilecek birçok bela ve musibeti de bertaraf eder. Kurban, bir hayvan katliamı değil, insanın Rabbisine’Ya Rabbi, benim gibi can taşıyan, kan taşıyan bu canlıyı senin uğruna canma ve kanıma bedel olarak kurban ediyorum. Gerektiğinde canımı da, kanımı da, malımı da senin uğrunda vermeye hazırım’diyebilmesidir. Kurban, veren el ile alan el arasında bir köprü olmaktadır. Kurbanlarımız, barış ve kardeşlik için. Rabbim tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı hayırlara vesile eylesin”dedi.

Vekaletle kurban 135 ülkede 400 merkezde

Türkiye Diyanet Vakfı’na verilen vekaletle, 135 ülkede 400 merkezde kurban kesileceğini belirten Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik bu konuda da şunları söyledi:”135 ükede kurban kesmek sadece basit bir et dağıtmak değildir. Bizim bir kadim medeniyet tasavvurumuz vardır. Medeniyet tasavvuru olmayan ayakta duramaz. Tarih felsefesi olmayanlar tarih yazamazlar, başkalarının yazdığı tarihte figüran olurlar. Bizim medeniyetimiz merhamet, iyilik, hayır ve mutluluk üzerine kurulmuştur. Bin yıllık medeniyet tarihimize baktığımız zaman adaletin, sulhun, selametin, kardeşliğin en güzel örnekleriyle dolu olduğunu görürüz. Tarihi ve kültürel kodlarımızda kimsesizlere, fakirlere, yoksullara, herkesin sırtını döndüğü insanlara merhamet vardır. Tüm dünya mazlumlarının umudu ve duası bizlerin omuzlarındadır. Bu vefakar ve alicenap Milletimiz ecdadı gibi dünyanın öbür uçuna medeniyetimizi, değerlerimizi, inancımızı taşımayı şeref bilmiştir. Ömürlerinde et görmeyen o insanlara, Türk Milleti’nin selamı ve duasıyla geldik dediklerinde secdeye kapandıklarını görüyoruz. Onun için batılılar bizim mayamızda olan bu vefakarlığı, hamiyetperverliği, dağılmış Müslümanları bir araya getirebilme gücümüzü bildiği için içimize sürekli fitne ve fesat sokuyorlar. Bizler; dedeleri – babaları Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da omuz omuza çarpışmış, Şehit olmuş, Rabbimiz’in inayetiyle yok olmaktan kurtulmuş evlatlarıyız. Bizler; birbirimizi sevmeye mecburuz. Bu ülke hepimizin. Milli kültürümüzü, manevi değerlerimizi sonraki kuşaklara ancak bu şekilde aktarabiliriz. Gelin; kurbanlarımız kardeşliğimiz için olsun” diyerek, Türkiye Diyanet Vakfı’na verilen vekaletle kurban bedelinin Yurt içinde 850 Tl. ve Yurt dışında 600  Tl. olarak belirlendiğini ve bu konuda vatandaşların, Kurban Bayramı’nın birinci günü dahil Sinop İl Müftülüğü’ne müracaat etmelerinin yeterli olacağını söyledi.

Haber: Hikmet Kurada – Sinop

Müftü Çelik,”Kurbanlarımız barış ve kardeşlik için”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.