Dolar 32,4513
Euro 34,7535
Altın 2.443,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Öksürük Şurubu 36 Can Aldı

Pakistan'ın Pencap eyaletinde öksürük şurubunun yol açtığı ölümlerin sayısı 36'ya çıktı.

Öksürük Şurubu 36 Can Aldı
29 Aralık 2012 20:13

Pakistan sağlık bakanlığı yetkilileri, eczanelerde reçetesiz satılan öksürük şurubunun toplanması için güvenlik birimlerine talimat verildiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ülkede son birkaç gün içinde içtikleri öksürük şurubu nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Lahor ve Gujranvala illerinde onlarca kişinin de söz konusu şurup nedeniyle tedavi altında olduğu belirtildi.

Yetkililer, hayatını kaybeden kişilerin, şuruptan aşırı miktarda içtikleri için mi yoksa ilacın kendisinde mi bir sorun olduğunu araştırdıklarını belirtti.

Pakistan'ın Pencap eyaletinde geçen ay da yüksek oranda alkol içeren öksürük şurubu içen 29 kişi yaşamını yitirmişti.

SEBEBİ BU MADDE OLABİLİR

Şurubun etken maddesi Dextromethorphan yan etkileri arasında ani ölüm sendromu, ateş, kusma, zor nefes alma, halüsinasyon görme, hipertansiyon gibi etkiler bulunuyor. Yaygın olarak öksürük şurubunda kullanılan bu etken madde hap, sprey olarak da kullanılabiliyor.

Ani ölüm sendromu ise tıbbi olarak öngörülmeyen veya kişinin tıbbi geçmişinde bir risk olmamasına rağmen gerçekleşen ölüm çeşidine tıbben verilen isimdir.
 

Kaynak : hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.