Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Kadınlarla Alakalı Olumsuz Konuşan 2 Praglıya Şok

Oynamış oldukları Brno müsabakası sonrasında kadın yardımcı hakem dolayısıyla kadınlar ile alakalı olarak olumsuz açıklamalar yapan iki Sparta Praglı futbolcu, kadınlarla antrenman yapacak.

Kadınlarla Alakalı Olumsuz Konuşan 2 Praglıya Şok
5 Ekim 2016 11:39

Sparta Prag ekibi, kadınlar ile alakalı olarak yapmış oldukları açıklama sebebiyle yıldız futbolcuları Tomas Koubek ve Lukas Vacha’ya kadınlarla antrenman yapma cezası vererek tüm dünyanın spor gündemine yerleşmeyi başardılar.

Çek Cumhuriyeti 1. Futbol Ligi takımlarından biri olduğu herkes tarafından Sparta Prag, başarılı kalecisi Tomas Koubek ve Lukas Vacha’nın kadınlara yönelik negatif sözler söylemelerinden dolayı kadın futbol ekibine elçilik yapmalarını ve onların yapmış olduğu idmanlara dahil olmalarını talep etti.

Sparta Prag takımının yapmış olduğu resmi açıklamaya göre, Çek Cumhuriyeti 1. Futbol Ligi’nin 9. hafta müsabakaları kapsamında oynanan Brno müsabakasında kadın yardımcı hakem olarak görev alan Lucie Ratajova’nın yanlış bir ofsayt kararı aldığı dolayısıyla kadınlar ile ilgili olarak olumsuz ifadeler kullanan başarılı file bekçisi Tomas Koubek ve yıldız futbolcu Lukas Vacha’nın sosyal medya üzerinden kadınlardan özür dilemelerinin yeterli olmadığı ifade edildi. Futbolcuların, kadın futbol ekibine elçi olarak görev yapmaları ve onlarla beraber idmanlarına dahil olmaları talep edilirken, kadınların futboldan anlayıp ya da anlamadıklarını da böylece test etmeleri gerektiği açıklandı.

Sparta Prag ekibinin başarılı kalecisi Tomas Koubek, 3 gün evvel Brno ile oynanan müsabakanın bitimi sonrasında, kadınların fırında iyi olduğunu ve erkek futbolunda da resmi bir görev almamaları gerektiğini ifade etmişti. Öte yandan başarılı orta saha oyuncusu Lukas Vacha ise maçın yardımcı kadın hakeminin fotoğrafını paylaşmış ve aşçı notunu düşmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.