Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 16°C

GAZZE

23 Temmuz 2014 14:48

Erdoğan Erkaymaz

7 Temmuzdan bu yana İsrail’in Gazze’ye saldırı gündemimizdeki yerini aldı. İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye 7 Temmuz da “ Koruyucu Hat” adıyla askeri saldırı başlattı. İsrail’in, Gazze şeridinin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılar sonucu her geçen gün ölü sayısı artıyor. Dünya da protestolar yükseliyor, İslam dünyası sessiz ve suskun.

 

Başbakan ve hükümet üyeleri yüksek sesle kükremeleri her gün artarak devam etmesine rağmen Filistin politikası Filistin adına sonuç vermiyor. Kamuoyu da; Bu bağırtılarla iç politika adına prim yapmaya çalışma düşüncesinde diyor. Neden iktidar İsraille diplomatik ilişkileri kesmiyor düşüncesi akıllara geliyor. O zaman bağırıp çağırmanın da inandırıcılığı kalmamıştır.

 

7 Temmuzdan bu yana İsrail Gazze de çocukları, kadınları genç yaşlı demeden herkesi vuruyor. En dramatik olanı da plajda oynarken kumdan kaleler yaparken denizden vurulan dört çocuk! Bu vahşete rağmen Dünya neden susuyor, görmezden geliyor? Kimse sormayacak mı o dört çocuğun umutlarını, ileri de olacak sevdalarını, özledikleri özgür barış için düşüncelerini ?…  

 

İslam Konferansı Örgütü; 57 üyeli 2 milyar nüfuslu örgüt olmasına rağmen giderek şiddetlenen Filistin katliamına karşı bir duruş sergileyememekte… Bir açıklama dahi yapamamakta. Batı ülkeleri de karşı çıkıyormuş gibi görünüp İsrail Hükümetine bir türlü hesap sormuyor. Buna rağmen Filistinli masum insanlar her gün katlediliyor.

Hep çocuklar ölüyor, hep çocuklar mağdur oluyor. UNICEF raporuna göre, savaşların 12 milyon çocuğu evsiz bıraktığı, 1 milyondan fazla çocuğun ana babasını kaybettiğini, 5 milyon çocuğun sakat kaldığını ve 10 milyondan fazlasının da ruhsal sarsıntı geçirip mağdur olduğunu ortaya koyuyor. Çocuklar ölüyor tüm dünya ve büyükler seyrediyor!

 

56 yaşındayım duyduğum tek şey “ İsrail’i kınıyorum” haberlerde duydum, gazetelerde okudum. Başka bir şey yok… yine okumaya devam edeceğiz… Ama “ Ticarete devam” vicdanlar nerede? İsrail tüm dünyanın vicdanını satın almış gibi dalga geçiyor insanlıkla. Oysa ölen yalnız Filistin’li çocuklar değil, bütün insanlığın vicdanı.

 

Yazımı sonlarken “ İsrail, gelişmiş saldırı jetleriyle ve savaş gemileriyle kalabalık mülteci kamplarını, okulları, apartman bloklarını, camileri ve gecekonduları yoğun bir şekilde bombalayarak hava kuvvetleri, hava savunması, deniz kuvvetleri, Ağır silahları, genel kurmayı ve ordusu vs. olmayan bir halka saldırıyor ve bunu bir savaş diye niteliyor. BU SAVAŞ DEĞİL CİNAYETTİR”. Noam CHOMSKY

Sevgi İle Kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.