Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Bebeğinize Sağlığı İçin Zeytinyağı İçirin

Ünlü Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının anne sütü ile aynı olduğunu belirterek bebeklere zeytinyağı içirilmesini tavsiye etti.

Bebeğinize Sağlığı İçin Zeytinyağı İçirin
19 Aralık 2015 00:02

Ünlü Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının anne sütü ile aynı olduğunu belirterek bebeklere zeytinyağı içirilmesini tavsiye etti. Karatay, zeytinyağının özellikle kalbi koruduğunu ve vücudun birçok organına faydalı olduğunu açıkladı.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, anne sütünde ne varsa zeytinyağında da aynısı olduğunu belirterek, “Bebeklerin biberonlarının içine veya bebek mamalarına bir küçük çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz” dedi.

Edremit ilçesinde, Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa katılan Karatay, burada yaptığı konuşmada, Edremit Körfezi’nde yapılan yemeklerin lezzetini zeytinyağından aldığını söyledi.

“ANNE SÜTÜYLE AYNI”

Zeytinyağının kalp başta olmak üzere vücudun bir çok organına faydalı olduğunu vurgulayan Karatay, bu yağın kullanımının artırılması gerektiğini ifade etti.

Zeytinyağını anne sütüyle kıyaslayan Karatay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zeytinyağı, en sağlıklı meyve suyudur. Zeytinyağı, anne sütünün aynısıdır. Çünkü ana sütünde ne varsa zeytinyağında da aynısı var. Tabii, soğuk sıkım, sağlıklı, bozulmamış, içine başka şeyler katılmamış zeytinyağından bahsediyorum. Anne sütünden hiçbir farkı yoktur. Doğanın biz yetişkinlere sunduğu bir ana sütüdür. Çocuklara zeytinyağı verebilirsiniz. Bunun bir tek farkı vardır; ana sütünde, hayvansal kolesterol, zeytinyağında ise bitkisel kolesterol vardır. Kolesterol olmasa şu yeşil yaprak dahi olmaz. Şeker ve kolesterol hepsinde var. Zeytinyağını meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Bebeklerinize çok rahatlıkla içirebilirsiniz. Bebeklerin biberonlarının içine veya bebek mamalarının içlerine bir küçük çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz. Bebeklerin gazı gider, rahatlar ve büyümesi de kolaylaşır.”

Karatay, zeytinyağının her yaşta tüketilmesinin sağlığa faydalı olacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.