Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Balıkçılar Mutlu

Karadenizli balıkçılar, özellikle ekim ayının gelmesiyle artan palamut avından oldukça memnun.

Balıkçılar Mutlu
13 Ekim 2014 08:44

Karadenizli balıkçılar, özellikle ekim ayının gelmesiyle artan palamut avından oldukça memnun. Palamudun tanesi tezgahlarda boyuna göre 3 ila 5 liradan satılıyor.
 

Su ürünleri av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, eylül ayı boyunca deniz suyunun soğumamasının da etkisiyle istedikleri miktarda avlanamadı.

 

VATANDAŞIN DA YÜZÜ GÜLDÜ

 

Ekim ayına iyi başlayan Karadenizli balıkçılar, son 10 günde bol miktarda avla kıyıya dönerken bu durum balıkçının yanı sıra ucuzlayan balıkla sofrası şenlenen vatandaşın da yüzünü güldürdü.

 

Sinop Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Bayrak bu yıl palamutta Bereketli bir sezon yaşandığını söyledi.

 

SEZON ÇOK HAREKETLİ

 

Sezonun başladığı 1 Eylül'den sonra ilk verilerin bu yıl palamudun bol olacağını kendilerine müjdelediğini belirten Bayrak, "Karadeniz'de bol balık avlanıyor ve balıkçımızın yüzü gülüyor. Balıkçılarımız günde 100 kasadan 400 kasaya kadar palamut avlıyor, sezon çok hareketli" dedi.

 

PALAMUT BATIYA GÖÇ EDERKEN AV DAHA DA ARTACAK

 

Palamut avındaki artışın süreceğine değinen Bayrak, "İnşallah daha da bol olacak. Palamudun şimdi doğuya göçü var. Doğudan tekrar batıya göçünde daha umutluyuz, daha fazla balık avlayacağımızı düşünüyoruz. Gidişat iyi, balıkçımız memnun" diye konuştu.

 

Bu sezonun, son yılların palamut avcılığı yönünden en güzel dönemi olduğunu anlatan Bayrak, bereketin devam edeceğini ve gelecek ayların balık avı yönünden daha da güzel olacağını vurguladı.

 

TANESİ 3 LİRA

 

Bayrak, palamudun tanesinin tezgahlarda boyuna göre 3 ila 5 liradan satıldığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.