Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ayancık-Sinop Yolu açma çalışmaları yarın başlıyor

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 10 Şubat 2016 Çarşamba günü Yoğun geçen kış sonrası karların erimesiyle Ayancık çıkışı 2km Genze mevkisinde meydana gelen toprak kaymaları ve trafiğe kapanan Ayancık – Sinop Kara Yolu çalışmaları için sosyal medyadan bilgilendirme yaptı.

Ayancık-Sinop Yolu açma çalışmaları yarın başlıyor
15 Şubat 2016 21:06

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 10 Şubat 2016 Çarşamba günü Yoğun geçen kış sonrası karların erimesiyle Ayancık çıkışı 2km Genze mevkisinde meydana gelen toprak kaymaları ve trafiğe kapanan Ayancık Sinop Kara Yolu çalışmaları için sosyal medyadan bilgilendirme yaptı.

  

HEYELAN DOLAYISIYLA KAPANAN SİNOP-AYANCIK KARAYOLUNA İLİŞKİN KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Valilik ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, yapılan çalışmalara ilişkin son durumu değerli hemşerilerimizin bilgilerine sunarım.

Sinop Ayancık 010 -13 Kontrol kesim no’lu D010 Karayolu 10.02.2016 tarihinde Ayancık İlçesi Dereköy Köyü Genze Mahallesi yol ayrımındaki Çamlık Mevkiinde Km:8+200 de dağdan kopan büyük bir heyelan kütlesi nedeniyle ulaşıma kapanmıştır.
Küçük araçlar için Ayancık İlçesine ulaşım bahçeli Köyü Oluza Köprüsü Mevkiinden giren 4 K.K.Nolu Hüseyinbey, Yenice Köyleri üzerinden geçen sathi kaplama asfaltı olan dar ve virajlı 14 km’lik köy yolu üzerinden sağlanmaktadır. Yolda yer yer çukurlaşmalar mevcut olup; çukurların yamanması için çalışmalara başlanmış, 2-3 gün içerisinde tamamlanacaktır.

Ağır araçlar İlçeye ulaşım için Erfelek üzerinden geçen eski Ayancık yolu olarak tabir edilen Karayollarına ait 57-54 K.K.Nolu yolu kullanmaktadır. Ağır araçların kullanabileceği bu yol hafif araçlar için de alternatif olup; yol üzerinde Karayollarınca çukurların tamiri yönünde çalışma yapılmaktadır.

Heyelan eden malzeme yaklaşık 200,000 m3 olup heyelanda hala hareketlilik devam ettiğinden müdahale edilememektedir. Heyelan olan kısım üzerinden yol verilmesi devam eden heyelan hareketliliği ve mevsim şartlarından dolayı riskli ve tehlikelidir. Heyelan hareketliliğinin durması ve mevsim şartlarının uygun hale gelmesi sonrasında heyelan olan kısım üzerinde yol tekrar verilecektir.

Ancak vatandaşlarımızın güvenliğini ve heyelan bölgesinde emniyetli trafik akışını sağlamak için planlanan aşağıdaki haritada güzergâhı belirtilen servis yolu proje çalışmaları tamamlanmış ve yol yapım çalışmalarına 16.02.2016 tarihi itibariyle başlanacaktır. Yapımına başlanılacak servis yolunun kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Değerli hemşerilerimize ve Sinop Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.