Dolar 32,4525
Euro 34,7453
Altın 2.435,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı Açıklama Yaptı

AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığından Açıklama

AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı Açıklama Yaptı
19 Şubat 2014 16:39

Adalet ve Kalkınma Partisi Boyabat İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası'nın ikincisini düzenlediği ve ilçemizin sorunlarının tartışıldığı toplantıya Ak Parti temsilcilerinin katılmaması ile ilgili sonuç bildirgesindeki 7. maddeyi ve bilahare Sayın Oda Başkanının bu durumla ilgili verdiği beyanatı üzüntüyle okudum ve kamuoyu ile şu bilgileri paylaşmayı uygun gördüm.
 
Hiç şüphesiz bu toplantılar yararlı ve verimlidir, nitekim ilk toplantıya davet edilmemiz üzerine iştirak ederek orada hepsi ile zaten daha önce tanıştığımız, çeşitli dernek , oda başkanları ve bunun yanında ilçemizde iş yapan, istihdam sağlayan, taşın altına elini koymuş, yaşadığı ilçede sorunların halli hususunda duyarlı arkadaşlarımızla sorunları dostluk havasında konuştuk, bu toplantıların süreklilik kazanması hususunda görüş birliğine vardık.
 
Belediye Başkan Adayımızın açıklanma sürecinin uzun sürmesi nedeniyle daha önce tam olarak hazırlanması mümkün olmayan ve kısıtlı seçim takvimi içinde belirlenerek seçim kuruluna sunulması gereken gerek Belediye Meclisi ve İl Genel listelerinin hazırlanması ve gerekse sandıklarda partimiz adına görev yapacak kişilerin belirlenmesi amacıyla mahalle temsilcilerimiz ve üyelerimizle yoğun bir görüşme, çalışma trafiği içindeyken 12.02.2014 tarihinde sayın 1. Ticaret Odası Meclis Başkanı
tarafından arandım. Önceden tarihi ve saati belirlenmiş olan söz konusu toplantı tarafıma iletilince kendisine aynı akşam mahalle temsilcilerimizle toplantımız olduğunu katılamayacağımı özür ve mazeret olarak belirttim. Bir veya iki gün sonra oda görevlisi tarafından yine arandım ve aynı durumu
tekrar ettim.
 
Sonuç bildirgesini ve toplantı ile ilgili haberi önce Boyabat Gazetesinde okuduk ve 7. maddede teşkilatımıza haksızlık yapıldığını bilakis iktidar partisi teşkilatı olarak gerek ikili ilişkilerimizde gerekse önceki toplantıya olan katılımlarımızla her zaman duyarlı hareket ettiğimize ilişkin kısa bir basın açıklaması ile yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmaya karar verdik ancak bilahare Boyabat Haber Gazetesinde haberin veriliş üslubu ve sayın Oda Başkanının partimizi ve şahsımızı hedef alan beyanatını okuyunca bu uzun açıklama elzem oldu.
 
Takdirlerine karışmamakla beraber kanaatimce, ilçenin en önemli icra organının başına geçecek kişi ve ilçemizi il genel meclisinde temsil edecek kişiler 45 gün sonra belli olacakken, daha öncekinin tekrarı mahiyetinde bu formatta sorunların teşhisi toplantısı yersiz değil ama zamansızdır. Bu fikrimize rağmen eğer mazeretimiz olmasa iştirak etmekten memnuniyet duyacağımız bir toplantıya katılmayışımızı "milletvekilinin talimatı ile gelmediler, ya anlatacak bir şeyi yoktur ya da verebileceği hesabı yoktur. Galiba ikisi de yoktu arkadaşlar gelmediler" gibi çok ağır ifadelerle eleştiren toplantının ev sahibi sayın oda başkanının bu tavrı, bizimle siyasi mücadele içindeki muhataplarımızın tavırlarına benzemiş ve siyasi içerikli olmayan bu toplantıya gölge düşürmüştür. Oraya teşrif eden herhangi bir siyasi parti temsilcisi tarafından yapılacak bu şekilde bir beyan anlaşılabilir ancak davet sahibi sayın oda başkanına bu sözler yakışmamıştır. Demokrasilerde, siyasi mücadele, siyaset alanında yer alan partiler tarafından ve demokratik kurallar içerisinde verilir; STK'lar, medya, kanaat önderleri siyasetin ikincil aktörleridir.
 
Ülkenin ve ilçenin en büyük partisinin temsilcileri olarak üzerimize düşen vazifenin idrakindeyiz ve her ortamda söyleyecek sözümüzde vardır. "Bizim toplantımıza gelmediler, Boyabat'ın sorunlarına ilgisizler" diyerek vaveyla koparmaya gerek yoktur. Bu sorunların konuşulacağı tek yer Ticaret Odasının toplantı salonu değildir. Biz insanlarımızla iç içeyiz aynı sorunlarla muhatap insanlarımızı gece evlerinde, gündüz toplu bulundukları yerlerde ziyaret ediyor, sorunlarını dinliyor, çözümler üretmeye çalışıyoruz.
 
Saygıdeğer kamuoyuna yaşananları ve düşüncelerimizi bu şekilde arz eder, sonuç bildirgesinde yazılan ve bilahare sarfedilen sözleri takdirlerine tevdi ederim. Yine bu vesile ile ilçemizin yerel yöneticilerinin belirleneceği seçimlerin ilçemiz ve insanlarımız hakkında hayırlı olmasını dilerim.

Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı
Av. Hasan Tosunoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.