Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Yeni Yıla Girerken

30 Aralık 2015 20:44

İçinde sevginin olduğu, gerçek dostların olduğu, kavganın ve her türlü insanlık dışı tavır ve davranışların olmadığı, açlıkların, sefaletin, eğitimsizliğin olmadığı, savaşın olmadığı, Ülkemde ve dünya da barış, dilinin hakim olduğu bir yeni yıl dileklerimle.

Aralık ayının sonuna geldiğimizde bir hüzün kaplar. Başlarız konuşmaya “Ne kötü bir yıl oldu söylemlerimize… 2015 de gerek ülkemizde gerek dünya da parlak geçmedi. Ülkemizde pek çok sevdiğimiz sanat insanımızın “vade dediğimiz kayıplarına “Suruç ve Ankara” katliamlarıyla insanlarımızı kaybetmenin hüzünüğnü de ekledik. 2015 de savaş madurları, mülteciler, vatansızların acı dramlarına şahit olduk. Yeni yıla kar yağışıyla gireceğiz diyor meteoroloji 2015in tüm kirliliğini beyaz karlar örtsün ortadan kaldırsın.

Devlet ve onu yönetenler doğru teşhiste bulunmadıklarından kendimizi Ortadoğu açmazının içinden çıkaramazken buna “Rus uçağı düşürerek” Rusya krizine de 2015e eklemiş olduk. Son yıllarda “Barış yolu ile çözüm” denilirken güneydoğu da resmen savaş başladı görünümünde. Rakamlar resmi şehit veriyor yapılan törenlerden biliyoruz. Bölge ajanslar sivil ölümler konusunda ki rakamlar içler acısı. Yönetenlere sormalı “Birlik ve bütünlük çalışmalarına ne oldu?”

Türkiye 2015 yılında bir çok sanatçı ve ünlü ismiş kayıp etti. Türk sanat müziği efsanelerinden Müzeyyen Senar, Erol Büyükburç, Kayahan’ı da yitirdik. Uta yazar Yaşar Kemal, karikatürist Bedri Karaman, gazeteci yazar ve ressam Fikret Otyam, ünlü komedyen oyuncu sanatçı tiyatrocu Levent Kırca, tiyatro dizi ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, usta oyuncu Sümer Tılmaç, yönetmen Memduh Ün yitirdiklerimiz arasında. Gazeteci yazar Çetin Altan ve Hasan Pulur ustaları kaybettik.

7 haziran 2015 tarihin de T.B.M.M. 25. Dönemin 550 yeni üyesini belirlemek için yapılan genel seçim sonuçlarına göre hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olabilmek için 276 sandalye sayısına ulaşamadı. Koalisyon sonucunda alınamadığından 1 Kasım erken seçimine gidildi. Ak parti 1 Kasım seçimlerinden büyük zaferle çıktı. İki seçmenden birinin oyunu olarak 7 Haziranda kaybettiğinin fazlasını aldı. Ortak kan MHP ve HDP kaybedenlerden, CHP ise yerinde sayan oldular.

2015 ülkemiz ve dünyamız için katliam yılı oldu diyebiliriz. Paris’te ki Charlie Hebdo saldırısı” için 11 ocakta ki dünya liderleri Fransa’da yürüdü. 20 Temmuz 2015 teki Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırı sonrası 34 insanımızın ölümü ve 100den fazla insanımızın yaralanmasına; 10 Ekim 2015 de Ankara Ulus semtinde ki “AnkaraSaldırısı” 3 saniye arayla 2 saldırı sonrası 107 insanımız hayatını kayıp etti. 500ün üzerinde kişi de yaralı olarak kurtuldu. Dünya liderleri bizim için yürümedi. Türkiye’ye gelmedi.

İçinde sevginin olduğu, gerçek dostların olduğu, kavganın ve her türlü insanlık dışı tavır ve davranışların olmadığı, açlıkların, sefaletin, eğitimsizliğin olmadığı, savaşın olmadığı, Ülkemde ve dünya da barış, dilinin hakim olduğu,, çocukların annesiz ve babasız olmadığı, Dünya da kimsenin katledilmediği, açlıktan ölmediği, savaşların sona erdiği bir yıl diliyorum. Sonlarken yazımı bir kez daha “2016’da Ülkemde ve Dünya da; eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasinin hayat bulduğu bir yıl olması dileklerim ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.