Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

SELAM OLSUN (SELAMETTİN ARSLAN’A)

31 Mayıs 2021 16:33

Katilleri hala bulunamadı…

Bu haftaki yazım 29 Mayıs 1978 günü Gaziantep ODDÜ yolunda emperyalizmin tetikçi maşalarında katledilen yoldaşımız Selamettin ARSLAN üzerine…

Hayrettin Kaya

Katilleri hala bulunamadı… Özgeçmişi Selamettin ARSLAN’ın yeğeni Av. Asya KITKIMCI, şiir sınıf arkadaşı şair Erdoğan GÜL tarafından yazılmıştır.

SELAM OLSUN (SELAMETTİN ARSLAN'A)

15.12.1957 tarihinde Sinop ili, Ayancık İlçesi, Uzunçam Köyü’nde (eski adı Fergene) dünyaya geldi.

Selamettin babasının da öğretmenlik yaptığı Uzunçam Köyü’nde ilkokula başladı ve bu okuldan mezun oldu (1964-1969). Babasının köy enstitüsü iken okuduğu ve mezun olduğu Kastamonu Göl Öğretmen Okulu’nu (7 yıl) kazandı.

Kastamonu Göl Öğretmen Okulu’nda özellikle voleybol ve basketbol alanında çok başarılı bir öğrenciydi. Kısa zamanda okul takımıyla birlikte Kastamonu ve bölge maçlarında dikkate değer başarı gösterdi.

1976 yılında Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesi, Değirmenkaya Köyü’nde ilkokul öğretmeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik yaptığı sırada girdiği üniversite sınavında başarılı olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin Gaziantep Mühendislik Fakültesi’nin Makina Mühendisliği Bölümü’nü kazandı.

29 Mayıs 1978’de 3 arkadaşıyla birlikte okula giderken Akyol`da emperyalizmin tetikçi maşalarınca çapraz ateşe alındı ve aynı gün hastanede yaşama veda etti.

Sinop’ta tören yapılmaksızın cenazenin köye gönderilmesi istendi ancak Selamettin’in babası Nazım Arslan, cenazeyi Sinop’a götüreceğini söyleyerek bu tutuma karşı çıktı. Nihayetinde cenazeyi Sinop’a götürdüler ve büyük bir eylem yapıldı. Sakarya caddesini ve valilik önünü çok yoğun bir kalabalık doldurdu. Sloganlar eşliğinde Selamettin’i köyü Uzunçam’da sonsuzluğa uğurladılar.

SELAM OLSUN
(SELAMETTİN ARSLAN’A)

Selamettin senin adın,
Ömrüm çok kısa olsa da;
Soyadın gibi yaşadın,
Sen ki hiç unutulmadin.

Göl Öğretmen Okulu’nda,
Okudun öğretmen oldun,
Antep ODTÜ’de okurken,
Kahpe kurşunla vuruldun.

Kısacası Selam derdik,
Dost canlısı, güvenilir,
Yiğit biri olduğundan,
Öylesine çok severdik.

Selam olsun, selam olsun,
Selamlara selâm olsun,
Selam olsun, selam olsun,
Arslanlara selam olsun.
Erdoğan. GÜL

 

 

 

YORUMLAR

  1. Şerafettin Arslan dedi ki:

    Kalbimizin sonsuzluğunda yaşayacaktır