Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

“Şehitlerimiz” seksenbir milyonun dur

30 Haziran 2018 16:41

Bu hafta seçim sonrası ülke gündemimizi İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu oluşturdu.

Bu hafta seçim sonrası ülke gündemimizi İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu oluşturdu. Bakan Soylu Esenler AKP ilçe başkanlığı ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken ” CHP il başkanlarının Şehit cenazelerinde protokol alınmaması ile ilgili”  valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; “CHP il başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin”  diye. Bu kadar basit. Onların gideceği adres var. Bu adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberse cenazelerde de olacaklar” diye konuşması gündemimizi işgal etti.

Hayrettin Kaya

Konuyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı;”bu konuşulan konuşulur. Bugün partimizin Merkez karar yönetim kurulu toplantısı var. Bizim İçimizden bir arkadaş, bakan düzeyinde, söylediği ortam, hangi olayla ilgili bunları ifade ettiğini de değerlendirme yaparken dikkate almak gerekir. Dolayısıyla hem siyasal hem demokratik kriterler açısından bunu konuşuruz değerlendiririz” ifadesini kullandı.

Bakanın talimatı anında karşılık bulmuş. Kahramanmaraş’ta önceki gün olan uzman çavuş İsa Özkan için dün memleketi Bursa’da cenaze töreni düzenlendi. Bir grup, CHP’linin törene gönderdiği çelengi saldırıp yere attı. Çelengi polis alandan uzaklaştırdı. Cenaze törenine katılan CHP İl Başkanı, protokolün arkasında saf tutabildi.

Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Soylu’yu istifaya çağırıp; “Soylu’nun açıklamaları bölücü terör örgütü PKK dan daha tehlikeli ve bölücüdür. Şehitler üzerinden siyaset yapmak Ayıptır. Bu açıklamalar kendi Partisi tarafından da destek alıyorsa Bunun anlamı şudur;” Türkiye İç savaşın içine sürüklemek istenmektedir” dedi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal bakan Soylu kanunsuz emir verdiği ve Kin nefret suçlarını işlediği için Ankara Cumhuriyet başsavcılığına şikayet etti. Mahmut Tanal,”şehidimize kelle diyen onlar,”birkaç Mehmet şehit oldu diye meclis toplanmaz,” diyen onlar, “valiler verdiğimiz talimatlar gereği PKK’ya operasyon yapmadı”diyen onlar. Ama CHP lileri Şehit cenazelerine almayın diyen de onlar…” dedi.

Bu gelişmeler üzerine Saadet Partisi genel Merkezi’nden yapılan açıklamada;”ülkenin huzur ve güvenliğinden sorumlu bazı makamların yaptığı açıklamalarla milletin endişesinin arttığı” belirterek devamında;”son günlerde birbiri ardına Yapılan bazı talihsiz açıklamalar endişelere arttırmaktadır. Hiç kimseye Hukuk’a ve Kanunlara dayanmayan suç iddia edemez. Toplumda giderek artan gerilim ve kaygıyı gidermenin en başta ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır.” Devamında;”Türkiye’ye bir an evvel huzura kavuşması için iktidar mensupları başta olmak üzere herkesin sağduyuyla hareket etmesi bir zarurettir.” diyerek cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerinin katılımıyla gerçekleşeceği istişare toplantısı yapması isteğini belirtti.

Türk halkı kahraman Türk ordusunun ayaklarına taş değmemesi için dua ederken siyasiler siyasi rant peşinde… Şehit cenazelerinin üzerinden siyaset hesapları yapmak vicdansızlığın vardı en dip noktadır. Ülkemizin birleştirici unsuru olan “ŞEHİTLERİMİZ” bu ülkede yaşayan 81 milyonun şehididir. siyasilerin yapacağı Hemen şimdi terörün kazılması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi için nihai çözümü bulmaktır. 30 yıldır Kardeşi kardeşe kırdırdılar yüz binlerce insanımız Bu yoldan zarar gördü. Birçok yuva söndü. Artık aklımızı başımıza alıp hep beraber yaşamanın yolunu bulmalıyız. Asker, polis olmak üzere bunca şehidimizin kanı üzerinden her kim kendine siyasi rant elde etmek istiyor ve hesap yapıyorsa tarih onu affetmeyecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.