Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

O’nu Anıyoruz, O’nu Arıyoruz

6 Kasım 2017 16:51

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe, insanlığa, mazlum milletlere örnek olmuş önderimizin aramızdan ayrılışının 79.yılında şükran ve saygıyla yad edeceğiz. “O’nu Anıyoruz, O’nu Arıyoruz”

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe, insanlığa, mazlum milletlere örnek olmuş önderimizin aramızdan ayrılışının 79.yılında şükran ve saygıyla yad edeceğiz. “O’nu Anıyoruz, O’nu Arıyoruz”
Türk ve Dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşımalıyız.
Günümüzde “Dünya Lideri” olarak tanımlanmaya çalışılan bir çok şahsiyete rağmen… Norveççe de “Atatürk gibi olmak” diye bir deyim olduğunu… Bir röportajda; “Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna O; “ Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz.” Dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğu… 2000 yılında ABD başkanının Milenyum mesasında; “Milenyum hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.”
O’nu tarihin içinden, çağdaşlarından ve bugün yaşayan dünya liderlerinden hiçbiri ile karşılaştırmak olası değildir. O’nun görüş, öneri, ilke ve aydınlanmasından uzaklaşan toplumlar, bireyler; Ondan uzaklaştıkça küçülür ve direndikçe de karanlık yaşamların tutsağı olarak yok olurlar. Onu anlamak, tanımak ve açtığı aydınlık yolda yürümek: Mustafa Kemal Atatürk öğretisini tam ve eksiksiz olarak anlamak ve yerine getirmekten geçer. Yaşadığımız bu günlerin temel sıkıntısı da bu değil midir?
Ulusal Kurtuluş Savaşında yan yana, omuz omuza mücadele eden Türk Milleri; emperyalistleri ülkeden kovulması için canını veren farklı inanç ve kimliklerden oluşan insanlarımızı yıllardır birbirine düşman haline gelmesi çalışmaları son bulmakta… Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar, çatışmalar, katliamlar, yıllar önce ki söylevinin; “Yurtta Sulh, Dünya da Sulh” sözünün anlamını ne kadar doğru ve güncel ifade olduğunu açıkça gösteriyor.
Atatürk ateşini diri tutmanın tek yolu, devrim ilkelerinin ilerisinde, onların ruhuna uygun yeni ateşler yakmaktır. Atatürk’ü anlamak onu sadece bir takım süslü sözlerle övmek değil, onun fikir ve düşüncelerini eyleme geçirebilmek, Atatürkçülüğe sarılmaktır. Özeleştiri yapacak olursak kurduğun Cumhuriyete sahip çıkmayı beceremedik. İnanıyorum ki kabrin de huzursuzsundur… Bir gidişin tersine döneceği günlerde gelecektir mutlaka… Bu milleti din sömürüsü ile oyalamayan, Medeni milletler seviyesine çıkarak kararlı insanlar sonunda kazanacak söylevinde k gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. Yılında saygıyla anıyoruz, arıyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.