Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Mutlu Yıllar

29 Aralık 2020 15:07

Geleceğin daha iyi ve güzel olacağına inanmak, aşırı iyimserlik yapmak veya bir aldatmaca gibi görünse de;

Geleceğin daha iyi ve güzel olacağına inanmak, aşırı iyimserlik yapmak veya bir aldatmaca gibi görünse de; Yeni yılın başlangıcında bir önce ki yılın gerçekleşmeyen temennileri ve hayal kırıklıklarını bir kenara bırakarak hayatın her anlamında daha iyi şeylerin olmasını dilemek ve beklemek ister yeni yılda… Dünya da yapılan yirmi ülkeyi kapsayan araştırma da ilk sıra daha fazla “kazanç” ve sonrasında “sağlıklı yaşam” olmuştur.

Yeni yılda yeni hedefler belirlenir. Yeni yılda beklentiler toplumdan topluma, kişiden kişiye göre değişir. Daha fazla gelir elde etmek istenir. Yeni bir ev, araba, iş, istenir. Böyle başlayacak, yaşama bağlanacağız. Yaşadıklarımızın, yakındıklarımızın sorumluluğunun bize ait olduğunu düşüneceğiz. Yapamadıklarımızı yapmaya çabalamadıklarımız için emek vermeye yanlış olduğunu düşündüklerimiz için bir şey yapmamayı düşünmeliyiz. Mutlu olmaya çalışacağız.

2021 umarım sağlıkla, Barışla, sevgiyle, mutlulukla, gülen yüzlerimizle geçer. Endişe, kaygı, korku, mutsuzluk yokolup gider artık. Ülkemizde sıkıntıların bitmesinin,sağlıklı(korona virüs belasından kurtulmuş) özgürlüklerin bol olmasını, gelir adaletsizliğinin olmadığı 2021 yılı istiyoruz. Yine vatandaşlar arasında kimsenin hor görülmeden yaşanılan bir ülke olmalı ülkemiz… Bir beklentimizde yolsuzlukların olmadığı bir ülke olmalı 2021 yılı.
2021 yılının dünyada ve özellikle Ortadoğu da da dünya barışına açılan güzel bir yıl dilediklerinde bulunmak istesem de son günlerdeki Suudi Arabistan-İran gerginliği bölgemizin yıl insanlık dramı yaşanan orta doğuyu yine acı beklemekte. Dünya liderleri 2021 yılında menfaat ve güç paylaşımlarından ortaya çıkan felaketi görürlerde insanlık dışı politikalarından vazgeçerler.

Pek çok kişi yılın son günlerini,hayatını gözden geçirmek,beğenilmeyen yönlerini değiştirmek,bir önceki yıl yapılan planları muhasebe etmek şeklinde değerlendirir.Ancak yılın son günleri geçen 12 ay boyunca yaşanan başarısızlıklar için biraz hüzün hissedildiği bir dönemdir. İşte bu günlerde yılın muhasebesi yapılırken duyulan hüzne karşılık, gerçekçi olmayan ve yüksek beklentiler içine girilirse büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir. Özellikle kaygı düzeyi yüksek veya mutsuz kişiler, hayal kırıklıklarını da daha çok yoğun yaşar ve zaman zaman kaygı bozukluğu baş gösterebilir.

Bir de şöyle beylik sözler ederler; “Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle bir yıl daha geçti. Hoş geldin yeni yıl. Mutlu yıllar. Yeni yılda hayatı tutabilmek, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerini ikiyle çarp ve ayır kendine… bu yeni yılda yüzünüzden gülücükler, gönlünden sevgiler eksik olmasın.” Bu sözcüklere bende bir ekleme yaparsam; “2021 yılında haklı isteklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, sağlıklı,(korona virüs belası bitmiş) mutlu, huzurlu, savaşsız barış dolu yıl diliyorum.

Sevgiyle kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.