Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Lozan Antlaşması

24 Temmuz 2017 14:59

Lozan Antlaşması…

Lozan Antlaşması, Türk milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve sevr Anlaşmasıyla tamamlandığı zannedilmiş büyük bir suikastin yıkılışını ifade eden bir vesikasıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Ulusal Kurtuluş Savaşı ile kazandığımız uluslar arası siyasi haklarımızı belgeleyen Lozan Belgesi; ülkemiz üzerinde gizli emelleri bulunan küresel güçlerin önündeki en önemli engeldir. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapusu ve yapı harcı olan ‘’Lozan Barış Antlaşması’’nın 94 yılında da Lozan’ı ortadan kaldırma çabaları devam etmekte…

 

Lozan Barış Antlaşması; Türk Milletinin emperyalizme karşı canı kanı pahasına kazandığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi sonunda elde ettiği evrensel bir sonuç olup, işgal altındaki dünya devletleri içinde örnek olmuştur. Türkiye Lozan ile uluslararası alanda hukuki ve siyasi yönden değerini kabul ettirerek uluslararası toplumda itibarlı ve barışçı üyesi olmuştur.

 

“Lozan hezimetmiş” söylemine aslında en güzel cevabı Prof. Dr. İlber Ortaylı hoca vermiştir. Katıldığı bir tv proğramında Lozan tartışmalarına değinirken; Lozan bir uzlaşmadır. Bu kadar açık. Lozan yok hezimetmiş. İhanetmiş falan boş laflar. Kahvede geçirerek tesbih çekmekten başka şey değil’’ demiştir.

 

Lozan’a Dünya savaşını kazanan bir ülke olarak gitmedik. Biz 1. Dünya savaşında aynı ittifak içerisinde en kötü bozguna uğramış memlekettik. Ne Almanya, ne Avusturya, ne Bulgaristan bizim kadar büyük bozguna uğramadı. 1. Dünya harbi bizim canımızı okudu. Filistin’le ortadoğuyu kaybettik. Başkentimiz yıllarca işgal altında kaldı. Sonra bir istiklal savaşı verdik. 1918’de uğradığımız yenilgide kaybettiğimiz topraklardan kurtulabildiklerimizle gittik. Lozan’da yapabildiklerimizin en iyisini yaptık’’ diyor İlber Ortaylı hoca.

 

Lozan Antlaşması yeni bir Türk devleti kurulmasında temel unsur olan bir siyasi belgedir. Bu milli devlet, tam manasıyla medeni ve bağımsız bir bütün haklara sahip olmuştur. Lozan Antlaşması bunların tesbit eder ve kabul ettirir. Bilinmelidir ki; Lozan 17 ek belge, 5 bölüm, 5 antlaşma, 5 protokol ve 5 bildiriden oluşan tam 143 maddelik uluslar arası antlaşmadır. İyi bilinmelidir ki; Lozan barış antlaşması ”Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluş Belgesidir.”
Sevgi İle Kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.