Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Koalisyon Yok!

2 Kasım 2015 12:22

Erdoğan Erkaymaz

Muktedir bu işi iyi biliyor. 7 Haziran seçim sonrası hükümet kurulmaması adına her sey hayata geçiyor ve yeni seçim tarihi belirleniyor. Yeni seçim için seçim muhalefetten biri erkenden açıklama yapıyor; özetle ‘HAYIR’ diyor. Diğer muhalefet oyalama taktiğiyle takvim dolduruluyor. Muktedir yeni seçim diyor 7 Haziran’da ‘400’ olmayınca Türkiye 1 Kasım’da yeni seçime gidiyor.

 

7 Haziran sonrası Anketçiler iktidarın 41 ve 44 bandında gösteriliyor. Bir Anket grubu 47 diyor, Buna da iktidar yakını anketçi diyorlar. Seçim yapılıyor iktidar 7 Haziran seçimine göre oy oranlarını ya korudu çok yerde de arttırarak 49 bandını aşıyor. Özetle ülke seçmeninin iki kişiden birinin oyunu alıyor. Beş ayda böyle bir başarıyı eminim iktidarda beklemiyordu.

 

Bu beş ayda neler neler olmuştu ülkemizde. Hele hele iki korkunç terör saldırısı üstelik birinin başkentte yaşanması sonucu kan revan içinde kalmamız. Bu saldırılarda ciddi ihmallerin ortaya çıkması. 400 yakın insanın bu dönemde ölmesi sivil, asker ve polisin şehit olması, basının üzerine gidilmesi, çözüm sürecinin ‘buzdolabına konulması’ ortaya ciddi etkileyici vaadin atılmaması, Ana muhalefetin 7 Haziran ekonomik vaadlerinin değişiklikle sunulması, ülkede hukukun sürekli tartışılır hale gelmesi sonucu %49 bandının aşımı başarısı…

 

Türk seçmeni muhalefetine topluca kaybettirdi, cezalandırdı. En ağır ceza yılda ‘Hayırcı başkanlı’ MHP’ye verdi. Yanlış hesap yapan Kandil terörüyle HDP’ye de ciddi zarar verdirdi. HDP’nin mecliste kalması da şans… Yoksa yarından itibaren dünya litarütürüne ‘Türk Tipi Başkanlık’ girecekti. Kamu oyunun CHP için olumlu seçim çalışmaları yapıyor söylemi veyazılıp çizilimine rağmen durumunu koruması da başarısızlıktır.

 

Görünen başbakanın seçmenden güç destek alması ve artık liderliğinin kabul görmesidir. Ancak muktedir son karar vericiliği yine kendisinde olacağıdır. Önümüzdeki günlerde yaşayıp göreceğiz… Ekonomi, dış politika, kamu yönetimi, terör ve yaşanan sorunların çözümü için ülke seçmeni koalisyon hükümeti yerine, tek parti yani AKP’nin omuzlarına yükledi. 13 yıllık endişeleri ve şüphelerinin çözümü sorumluluğunu halk AKP’nin sonlandırmasını istemiştir.

 

Şimdi bu sorunları çözüm noktasında kurmaylar Davutoğlu’nun mu, yoksa Beştepe ekibinin yer alacağı. Özellikle ekonomide. Bir gerçekte; taşeronlaşmaya, baskıya daha fazla Suriyeli’ye sınav skandallarına, lüks ve israfa, adaletsizlik ve haksızlığa ‘EVET’ demiştir. Yapacak bir şey yok hayırlısı olsun.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.