Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Açık
Sinop
25°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C

Kereste Hakkında Merak Edilenler

Kereste, ağaçların kesilerek işlenmesi sonucunda özellikle marangozların ticari anlamda kullandıkları ahşap ürünleri arasında yer almaktadır.

Kereste Hakkında Merak Edilenler
1 Ekim 2020 23:02

Kereste, ağaçların kesilerek işlenmesi sonucunda özellikle marangozların ticari anlamda kullandıkları ahşap ürünleri arasında yer almaktadır. Orman kaynaklı bu malzeme, doğramacılık, tornacılık ve kasnakçılık gibi iş alanlarında kullanılmaktadır. Çoğunlukla ağaç ömrü tamamlanmış orman alanlarında bulunan ağaçların kesilmesi ve işlenmesi sonucunda kereste üretimi gerçekleştirilmiş olur. Kayın, meşe, karaağaç, çam, ladin gibi ağaçların hammaddesi bu ahşap çeşidi için en ideal ağaç türleri arasında yer almaktadır. Mobilya ve inşaat sektörü için bulunmaz bir ürün niteliği taşıyan bu ürün bahçe mobilyaları, kutu, sandık modelleri, spor aletleri, oyuncak modelleri, pencere, kapı gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Kereste Çeşitleri Neler?

Kullanım alanlarına ve üretildiği ağaç çeşitlerine göre çeşitlilik göstermekte olan bu ürün çeşitleri, sert ve yumuşak  olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Sert olarak çeşitlendirilen bu ürün ılıman iklim özelliklerine sahip olan yerlerde yetişen ceviz, meşe, ıhlamur, dişbudak gibi ağaçlardan üretilmektedir. Yumuşak çeşidi ise çam, ladin, köknar, sedir gibi ağaçların kozalak kısımları ile üretilmektedir. Kereste hakkında daha fazla bilgi için https://www.salkimorman.com.tr/kereste.htm sitesinden yararlanabilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.