Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

'Kadıköy Vatan Toprağı neden gitmiyeyim'

4 Mart 2015 18:40

Erdoğan Erkaymaz

25 Ekim 2014 seçimli genel kurulda Galatasaray başkanı olan Duygun YARSUVAT Kulüp tarihinin en yaşlı başkan olarak tarihe geçmiştir. Türk akademisyen, hukukçu kimliğine spor yöneticiliğini de ekledi. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yarsuvat tüm spor kulüpleri taraftarları tarafından ilgi duyulan ve sevilen başkan olmuştur.

Hayrettin Kaya

 

Bir Tv programına verdiği röportajda; “Kadıköy’de ki maça gidermisiniz” sorusuna, Fenerbahçe maçına gideceğini belirterek, “Hepsi vatan toprağı. Kadıköy’e de giderim, Irak’a da, Şam’a da”… Kadıköy vatan toprağı, neden gitmeyeyim” diyerek Türk futbolunda olması gereken hareketi yapmış ezber bozmaya devam etmektedir. Hakemi sorduklarında da; “Cüneyt Çakır Avrupa çapında hakemimiz. Gurur duyduğumuz bir hakem” diyerek bir spor adamı olduğunu da göstermiştir.

 

Spor dünyası, sözünü esirgemeyen yapısı ve düşündüklerini dosdoğru söyleyen Başkan olarak tanımaya başladı. Galatasaray'daki personel konusunda; “Personel 200 kişiymiş, 400’e çıkmış, 636 olmuş! Şişmiş, obez olmuş” ifadesini kullanması son dönemdeki başkanlardan ayrı olduğunu göstermektedir. Bu konuyla ilgili “ Bütün yüksek maaşlı profesyonelleri çıkarttık. Milyonlarca lira tasarruf ettik. Danışman diye insanlar vardı. Bunlarla ilişkimizi keserek, yıllık 2.5 milyon lira kar ettik” söylemleride gösteriyor ki kulübe mali disiplin getirmiştir.

 

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü kutlamalarındaki söylemini paylaşmak istiyorum; “Bu anlamlı günde, ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet’e Mustafa Kemal Atatürk gibi insanlığın övgüsüne mazhar olan bir lidere ve Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı olan nesillere sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ü O’nun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyoruz” Bir Galatasaraylı olarak beni onurlandırmıştır. Teşekkürler Hocam Sevgili Başkan…

 

Passolig… konusunda da çocuğun düşüncesini yüksek sesle dile getirmiştir. “ SON DERECE HATALI İNSAN HAKLARINA AYKIRI” demiştir. Bu konuda “6222 sayılı kanunda Passolig’densöz edilmiyor. e-biletten söz ediliyor. E-biletin, amacı ne? Stadyumda olay çıkaranları tesbit etmek ve cezalandırabilmek. Ama E-bilet değiştirilerek Passolig haline geldi. Passolig’in sorunu ne? Bir kişinin özel hayatına bir müdahaledir. İnsan haklarına aykırıdır. Ayrıca bunun sonucun da bütün stadyumlarda taraftar sayısı azaldı. Passolig Lig’de aranıyor. Kupa maçında aranmıyor. Halbuki kanuna baktığımız zaman spor müsabakaları deniyor. Burada bir yanlışlık var” diyor.

 

57 yaşındayım, ilkokulda öğrenciyken Galatasaray’lı oldum. Açıkcası Duygun YARSUVAT’ı ilk kez aday olduğunda adını duydum. Muhtemelen çok Galatasaray’lıda aday olduğunda ilk defa duymuştur. Öğrendik; bir hukuk profosörü, akademisyen… Gerçek ise tam enkaz bırakmış eski yönetimlerin ayıbını, hoşgörülü, babacanlığı, nüktedanlığıyla bertaraf ederek, futbol takımını da zirveye taşımıştır. Galatasaray 4. Yıldızı alırsa bunun gururu başkan ve yönetimindir. Devam etmesi konusunda “Ben bir kere söyledim ve bitti. Tamam.” Diyor. Yazımı yazdığım sırada “Hastaneye kaldırıldığını” öğreniyorum. Acil şifalar diliyorum. Duygun Başkan Galatasaray’a ve Türk Sporuna gerekli ve bunları çoğaltmalıyız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.