Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

İstanbul Atatürk Havalimanı

11 Eylül 2018 16:54

O dünyada; 35 ülkede heykeli, 120 tane caddeye ve 35 tane meydana adı verilen tek dünya lideri…

Atatürk, Cumhuriyet ve Cumhuriyetimizin devrimleri ile kavgalı olduğunu her fırsatta ortaya koyan iktidar son olarakta İstanbul 3’üncü Havalimanına “Atatürk” adının verilmeyeceği iddiaları gündemimize yerleşti. 16 yıllık dönemlerinde Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının düşüncelerini devlet eliyle yapmaktan hiç çekinmiyorlar. Türk medyasında yer alan “Havaalanına Abdülhamit Han’ın adını verilecek iddiaları sosyal medyada da yer alması bir yarışa dönüşmüş karşı görüş olarak Benim de benimsediğim ve desteklediğim yeni adının ” İstanbul Atatürk Havalimanı”dır.

Bu tartışmaya Hürriyet ve sabah yazarları da Havalimanı için Atatürk’süz önererek katıldılar. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun yazısında “Atatürk olmasın Mustafa Kemal” olsun. Iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç da aynı minvalde bir yazı kaleme alarak ” şunu Mustafa Kemal” yapalım Herkes mutlu olsun ifadesine “Hakçası, bu havaalanının adı Elbette Recep Tayyip Erdoğan” olmalı.” Diye yazmış.

Meclise de taşındı konu… CHP Mersin milletvekili Alpay Antmen, İstanbul’daki 3’üncü havalimanına Atatürk adının verilmeyeceği yönündeki iddialar üzerine Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi verdi. Önergesinde; “Havalimanına Abdülhamit Han’ın adı verilecek iddiaları doğru mudur? Atatürk isimlerinin kaldırılmasına tepki gösteren Alpay Antmen, ” Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı şu an o havalimanının yapıldığı yere dahil vize ile girilecekti” dedi.

Birliği Ulusal ütüye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, tarih bilincine, Vefa duygusuna bundan daha büyük zarar verilemez. Bugüne kadar ülkemizin şehir ve kasabasında kent meydanlarının, Atatürk heykellerinin bulunduğu yerlerden farklı yerlere taşınması, stadyumlardan (Bursa, Antalya, Afyon, Eskişehir, Antakya, Konya, Sakarya, Kayseri ve Rize) Atatürk adını sildiler. Okullarda; ilkokuldan liseye Atatürk’le ilgili kazanımları derslerden çıkardılar. Ama hiç önemli değil, 57 yıllık yaşama; 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap, 1 ülke sığdıran Yüzyıl’ın lideri ne hayatında kitap okumamış adamların eleştirileri… Atatürk olmak zor! Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan uğruna yaptıklarını inkar edenler hainlikten Öteye gidemezler. Tarihe adı altın harflerle yazıldı silemezler.

Ne kandırıldı ne aldatıldı nede yanıltıldı! Her eserin bir imzası vardır. Bu ülkenin imzası da; Mustafa Kemal Atatürk’tür!… Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar; hiç heveslenmesinler, beceremezler, Zira Platon ve Aristo gibi ATATÜRK artık bir şahıs değil sonsuza kadar yaşatılacak bir fikirdir!

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü Taş Duvarlar da ismi var diye değil görüşlerini benimsediğimiz için saygı duyuyor. Bu saygının gereği görüşlerini yaşatmak istiyoruz.  İktidar ne yapsalar Türk insanının kalbinden Atatürk’ü silemezler. Stadların Atatürk adını kaldırdılar, taraftarlar; ” Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykırdı. Yeni havalimanının adı “Atatürk” olmaya devam etmelidir. İktidar bugüne kadar bu gerçeğin resmiyete dönüşmesinden ısrarla kaçınıyor. 3. Havalimanının ismi  hepimizin zihninde ve yüreğin de her zaman “İstanbul Atatürk Havalimanı”dır. O dünyada; 35 ülkede heykeli, 120 tane caddeye ve 35 tane meydana adı verilen tek dünya lideri…

Sevgi ile kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.