Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

İnadına Kahkaha Atın

6 Ağustos 2014 10:57

Erdoğan Erkaymaz

Devlet büyüğümüzün kadınlarımıza kahkahayı çok görmesi gerçekten tuhaf…

Ülkemizde gülen yüz görmek okadar zorken nereden çıktı bu durum. Bu güne kadar solcu, islamcı, kemalist kızlarımız ağlamadılar mı? bu topraklarda 30 bin kişi yoktan yere terör adına öldü anneler ağlamadılar mı? En son soma faciasın da 301 şehitin anaları, kadınları ağlamadı mı? Sayın devlet büyüğü 12 yıldır bakansın, meclis başkanısın iktidarın güçlü adamısın bu ülkenin kadınının yüzünü güldürmeyi başaramamışken kadınların kahkaha atması hayasızlık değildir.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesin'den Prof. Nusret ÇAM "siz, ne kadar toplumu bastırmaya çalışırsanız, dindar toplum yapacağım diye uğraşırsanız toplum patlar. Toplumda hertürlü ahlaksızlık baş gösterir. Baskıcı toplumlara bakın, cinsel hastalıklar artmıştır. Kadın nasıl kahkaha atacağını, atmayacağını kimseye sormak zorunda değildir. Allah insana duygu, enerji güç vermişse, bunların kullanılması için vermiştir. Kadın da erkek de gülecek, yiyecek, ağlayacak, sevişecektir. Bütün bu duygular yerine zamanına, mekanına, ölçüsüne ve niyetine göre şekillenir. İlkeler bunlardır." diyor.
 
Önceliğim anam, kadınım, kızlarım, kızkardeşlerimin kahkalarından dolayı iffetini sokağa düşürmeye çalışanlar, sizler allahtan yoksunsunuz. Büyük özür borcunuz var. Siyaset adamlarının Dücane Cündioğlu'nun söylemiyle "Siyaset adamlarının ahlak ve adap, örf ve adet arasındaki farkı ayırt edememeleri ne yazıkkı kendilerini "cahil vaiz" durumuna düşüyor.

Devlet büyüğümüzün istediği ülke var. Orada kadın konuşmaz, gülmez, eylenmez, araba kullanmaz, çarşaf içinde erkek arkasından da yürüyorlar. Ülke gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimi, orta doğu kan gölü (gazze-suriye) IŞİD işgal ettiği topraklarda kadınları sokağa çıkartmıyor. Devlet büyüğümüz gündemi değiştirmeyi becerdi "kadın kahkaha atmamamlı"

Neden her fırsatta kadınımız aşağılanıyor, artık kahkasına dahi tahammül edilemiyor. En acı olanda, hayatı anlamlı kılan güzel olan ne varsa saldırıyorlar buna kahkaha da eklendi… Oysa kadına şiddeti ve kadın çığlıklarına kulak kabartmalılar, kahkahalarına değil! ne dersiniz kadınalar, bu kadar duyarsız kalırsanız daha neler sıralarlar…

Önce konuşan sonra yan çizen büyüğümüz; vaaz verir gibi uzun uzun konuşmalardan vaz geçmeli o din adamlarının işi, siyasetçilerin yapması gereken; kahkaha atmanın günah olmadığı  hırsızlığın günah olduğunu bilmesi ve gerekeni yapmasıdır. Ülkemde küçük yaşta evlendirmelere, okutulmamalarına, siddet görmelerine ve yaşam haklarına son vermelerine çözüm üretsin. Kahkahadan kimsenin iffetine birşey olmaz. Siyasetçilerde iffetli olsunlar laf olsun diye konuşmasınlar ülke gündemine odaklansınlar..

Bir devlet büyüğümüz, Bursa Valiliği’nin bayramlaşma töreninden sonra partisinin düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmanın bir bölümün de "kadın ise o da iffetli olacak mahrem namahrem bilecek. Herkezin içerisinde "KAHKAHA atmayacak. Bütün hareketlerinde iffetini koruyacaksın" gündemimize kadın "kahkaha atmayacak" olarak oturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.