Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI

24 Mayıs 2017 17:23

Uyandınız, yataktan kalktınız ve güne hazırsınız. Güzel bir gece uykusunun ardından enerji kazanabilmek için herkesin ihtiyacı olan şey, besleyici bir kahvaltıdır.

Uyandınız, yataktan kalktınız ve güne hazırsınız. Güzel bir gece uykusunun ardından enerji kazanabilmek için herkesin ihtiyacı olan şey, besleyici bir kahvaltıdır.

Sabah ve ikindi verilen hafif yemeğe “ Kahvaltı” denir. Sabahları aç karnına kahve içmemek için ondan önce hafif bir şeyler yemek adet olmuş bunun üzerine kahve içildiği için bu yemeğe “kahve-altı” denilmiştir.

Kahvaltıda çoğunlukla; tereyağı, reçel, peynir, zeytin, yumurta, sucuk, pastırma yenir. Süt, çay içilir. Kahvaltı besleyici bir yemektir. Hele sabah kahvaltısında iyi besin alanların soğuk algınlığı gibi bazı hastalıklara karşı daha dayanıklı oldukları görülmüştür.

Biliyorsunuz ki vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arası 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin öğelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmaz ise beyinde yeterince enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır.

Kahvaltı yapmayan çocuklarda okul başarısı düşer. Anlama kapasitesi, odaklama ve konsantrasyon azalır. Vücut kendi depolarından kullanır ve hastalıklara karşısında direnci düşer. Açlık hissiyle birlikte yorgunluk ve bitkinlik oluşur.

“Yemek yemek üstüne ne düşünüyorsunuz bilmem. Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diyor Cemal Süreyya. Bu sözleriyle, güne keyifli, huzurlu ve mutlu başlamanın anahtarını da veriyor aslında. Yoğun iş yaşamı yüzünden alelacele geçirdiğimiz kahvaltının ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Son yıllarda özellikle hafta sonları şölene ve ziyafete dönüşen kahvaltılar için Ayancık’ta bir çok mekan bulunuyor.

ESMİNA SİMİT CENTER
Kendinize ayırdığınız bir günde, farklı bir yer keşfetmiş olmanın yaratmış olduğu heyecanı kimse hayal edemez. Monotonluk içerisinde ölmediyseniz, hala nefes almak için bir şansınız var. Hayata yeniden doğmak ve sevgi dolu bakmak için gününüzü mükemmel ve eşsiz serpme kahvaltı şölenine çevirmek için Esmina Simit Center’ı denemediniz mi?

İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARIİLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI

HATİÇ CAFE RESTAURANT

Doğayla iç içe bir ambiyansta kahvaltı yapmak, kuş cıvıltılarıyla güne başlayıp huzur duymak istiyor musunuz? Öyleyse Hatiç Cafe Restaurant’ta kahvaltı fırsatını kaçırmayın. Sakin ve huzur dolu bir gün vaat ediyor. Tadı damağınızda kalacak serpme kahvaltıdan tatmak için daha ne bekliyorsunuz derim…

İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI

SAYMOZ OTEL CAFE BAR

Deniz manzarasına karşı güne lezzet dolu bir kahvaltı ile başlamaya ne dersiniz? Günün en özel öğünü olan kahvaltıyı, masanıza gelen taze lezzetler ile Saymoz Otel Cafe Bar’da buluşun. Enerjiyi garantileyin. Serpme kahvaltı organik ve yöresel lezzetler kalite ile karşınızda.

İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI İLÇEMİZDE SERPME KAHVALTI LEZZET DURAKLARI

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.