Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

EVRENSEL İLLET KİŞİSEL GAYRET (Haydi Ayancık Kırmızıdan Maviye)

16 Mart 2021 18:52

CEZA YAZMAZSAN….

İlçemizi ve ilimizi yüksek riskli bölgeden düşük riskli bölgeye yani kırmızıdan maviye döndürmeliyiz. İlimiz kırmızıyla renklendiğinden bu hususta koronavirüs ile mücadeleye tüm ilçemiz de güç katmalıdır. Bu sebeple tüm ilçe yaşayanlarımız Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım, kalabalık ortamlardan uzak duralım, toplu bir şekilde bir araya gelmeyelim. Kurallara uyarsak virüsün yayılımı azaltmış oluruz. Bunun için mücadeleye güç vermeliyiz.

Mevcut durumun düzelmesi için hepimizin birlikte mücadele etmesiyle mümkün olacaktır. Herkesin katılımı ile birlikte hareket edip, tedbirlere riayet ederek istenilen olumlu seviyeye ulaşır. Virüsü bertaraf edebilmek normal kontrollü hayata dönebilmek için kent insanlarımızın tedbirlere daha fazla hassasiyet gösterip, ziyaretlerden ve kalabalık ortamlardan uzak durmalı… Taziye, mevlit gibi etkinlikleri bu dönemde yapmamalı ve hareketliliği en aza indirmelidir. Bu hassas dönemde il dışındaki hemşehrilerimiz de ilimize ve ilçemize gelişlerini de askıya almalıdır. Son dönemde görülen vakaların büyük çoğunluğunun bir şekilde ev ortamında bir araya gelinmesinden kaynaklandığı da ortadadır.

Koronavirüs tedbirlerinde caydırıcılık adına verilen cezalar herkese aynı olmalı… Cenazede vatandaşa verilen ayar herkese var olmalı… Sokaktaki adam maskeyi çenesine indirdiğinde, kısıtlama saatin de izinsiz sokakta dolaşırken yakalama, tedbirlere uymadı diye bitmiş durumdaki esnafa, CEZALAR YAZIYORSAN; Sosyal medyada kalabalık ortam fotoğrafı paylaşan, toplu resimlerle mesaj veren seçilmişlere, atanmışlara da CEZA YAZMAZSAN bugünleri en acımasız şekilde yaşarız. Kıpkırmızı halimizle nasıl mavileşiriz diye uğraşırız. Atmış beş yaş üstü ve yirmi yaş altını eve hapsedip, çocuklarımız okullarını unuturken birileri lebalep kongre salonlarını doldurdular. Anlaşılan o ki; Bu küresel illetten bireysel dikkatle kurtulmaya çalışacağız.

İnsanlarımıza cenaze törenlerini en asgariden yapılması (katılımcıların) isteyen yönetenler… Ki doğru olan budur. Yazımı kaleme aldığım sırada haberler geçerken bir bakanımızın genelgesine uyulmadığı izlenmekteydi. Yine törende daha önceki törenlerin birine katılımından dolayı özür dileyen Sağlık Bakanı’nında katıldığı yazılıp çizildi. Şimdi soruyorum bu küresel illetten kurtulmamız için devlet adına tedbirleri uygulama adına imzaları olanlar, tedbirlere uyulmadığı ortada nasıl inandırıcı olacaklar. Bakanlar kurulu toplantı sonrası açıklama; “Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve geliştirmeleri yakın takip etme kararı aldık” deniliyor.

Vaka sayılarının artması, iki faz aşı olduğu halde koronaya yakalananların azımsanmayacak kadar olması. 3 milyon öğrencinin yüz yüze sınavları. Seyehatlerin yüzde elliden yüzde yüz uygulama başlaması kaçınılmaz sonu gösterdi. Devlet maske konusunda başarılı olamadı. Aşı konusunda da gerçekler ortada… O zaman iş bireye düştü. Ayancık insanımız bu durumu kabullenemez. Bu küresel illetten kişisel gayretle kurtulacağız. Önce Maske mesafe dezenfektana dikkat edeceğiz. Eş, dost, akraba ziyaretlerimizi erteleyeceğiz. Ebediyete göçenler için taziyelerimizi iletişim araçlarıyla dileyeceğiz. Nazım üstadın dediği gibi “Motorları Maviye Süreceğiz.” Bu güzel ilçemizi kırmızıdan Maviye taşıyacağız.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.