Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

9 Mart 2016 18:22

Kadını görmezden gelen….

Kadını görmezden gelen, eve hapseden, kadın bedenini namusun, iffetin ve ahlakın simgesi haline getiren her türlü gerici, çağdışı ve yobaz ideolojiye, zihniyete ve geleneklere karşı duruşun zamanıdır. Taciz, tecavüz, şiddet ve cinayet kadınların “kaderi” haline getiren, adeta katliama dönüşen erkek egemen anlayışına dur deme günüdür. 8 Martlar değil her gün, kadınlığını, onurunu, şefkati ve emeğiyle yüceltmişi yoz inançların düşüncelerin ve hayrat ellerin altında yaşama direnmiş ve direnmekte olan kadınlarımızın günüdür. 8 Martlar yaşamın her alanında olan, üreten, geliştiren, büyüten kadınların birlik, mücadele, dayanışma günüdür.

8 Martta İstanbul’da İstiklal caddesi üzerinde yürüyen kadınların mesajıda; “Biz kadınlar, evde, okulda, işte, sokakta, hayatlarımızı ve haklarımızı savunmaya devam ettik. Aileye, erkek patrona ve erkek şiddetine karşı mücadelemizi ve dayanışmamızı arttırdık. Hükümetin biz kadınları fedakar olmaya, yani kadınları aile hayatına sıkışmaya zorlayan  söylem, telkin ve sosyal politikaları, işte ve evde emek sömürüsü, şiddet ve taciz, annelik tek tip bir hayat tarzı dayatması, azalmayan kadın cinayetleri, kadınların özgürlük alanlarını daraltmaya devam etti. Kadınları doğurmaya zorlayanlara inat, istersek doğurur, istemezsek doğurmayız diyoruz” dediler.

Cerattepede onurlu doğa mücadelesi veren Artvin’li kadınlar adına Artvin Platformu sözcüsü Sevgi Önem; “8 Martı eylenerek konserler düzenleyerek de geçirmeyi tercih edebilirdik. Fakat bizler yaşamımız bu kadar istila edilmişken, bunca hukuksuzluk içersinde yaşamaya çabalarken, yukarıda cenazesi kaldırılacakmışcasına bekleyen ormanlarımızı düşünürken, hiçbir şey yokmuş gibi eylenemeyiz. Kutlanacak hiçbir şey bırakmadılar bize. Bu şirket bu şehri terk edene dek ne bayramımız bayram, ne düğünümüz düğündür. Bu alanda eylenceli türküler söyleyip, günümüzü eylenerek bitirmeyi bizde isterdik elbet. Ama bu ülkede ‘Bir ağaç olmanın bir de kadın olmanın’ en zor şey olduğunu bilen biz Artvin kadınları. Bugün sadece isyanımızı haykırmaya ve ülkenin tüm kadınlarıyla dayanışma içersinde söylemeye geldik.

8 Mart’a herkes üzerine düşeni yapıyor olacak ki Aile bakanlığı hazırladığı videoda skandala imza atmış. Video “Kadın hayattır” temalı… Video fotoğraflar üzerine “Şehidine dua eden kadın resmi üzerine “Kadın inançtır” görüntüsüyle başlıyor. Özürlü eşine yemeğine yemek yediren kadınımız için “Eştir”, Çocuklarımızı eğiten kadın öğretmenimize “Işıktır” devam ediyor. Videoda, çocuk geline kına yakılan görüntünün üzerine “Gelenektir” başlığı atılmış. Bakanlık skandala imza atılan videoyu, kısa sürede sosyal medyadan kaldırmış ne diyelim burası Türkiye…

1930 yılında Mehmet Hakkı (Erbak) tarafından kurulmuş “ Efsane Uludağ Gazozu” sanırım 2016 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” için en güzel mesajı vermiş önemli günlük gazetelerimizin sayfaların da;” Dövme sövme, ırzına göz dikme, Sokakta ne işi varmış evinde otursaydı deme, özgürlüğüne dokunma, tacizin tecavüzün üstünü örtme, bilip de bilmeyene susturana göz yumana cana kastedene sessiz kalma, GAZOZ OLMA İNSAN OL” bunun üzerine daha bir şey yazılmaz sevgi ile kalın….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.