Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

28 Ekim 2019 18:20

“Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”

Sevgili Ayancık’lılar;

Hayrettin Kaya

Türk Milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü olan bu günü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”

Cumhuriyet bir yönüyle bir Milletin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışın timsalidir. Türk milletinin kaderine hakim olduğu, tebalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sisteminin adıdır. Bize emanet edilmiş hayatı önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz.

Cumhuriyetin ne olduğu iyi kavranmalı ve birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir. Dolayısıyla; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi birileri tarafından lütfedildiği kadar değil, anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir. Farklılıkları kutsamadan ama farklılıkları yok saymadan, ortak bir tarihe ve kültüre güçlü bir Türkiye’nin inşasına katkı sağlayacaktır.

Tarihimizi iyi öğrenmeli, gereken dersleri akılda tutmalıyız. Biliniz ki tarih, milletin boy aynasıdır. Kendinizi aynada nasıl görmek istiyorsanız ona göre rol üslenmek durumundasınız. Yine bilmeliyiz ki; Cumhuriyetin bir erdem olması kadar, onu layıkıyla yaşatmak da meziyettir. Amacımız 96 yıllık bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan üniter yapımızdan, Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiçbir taviz vermeden ileriye ulaşmaktır.

Son yıllar da; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra başlatılan karşı mücadele meyvelerini vermiş ve Atamızın bize bıraktığı emanetleri tek tek yok etmeye çalışılmaktadır. Ülkemizde Anayasa da yapılan değişikliklerle kuvvetler ayrılığı kuvvetler birliğine  dönüştürülmüş, yaşama ve yargı yürütmenin güdümüne sokulmuş, toplumun geleceği olan üniversite ve Gençlik STK örgütleri, basın yayın kişisel ve günlük çıkarları karşılığında yönetenlerin güdümünde hareket eder olmuştur. Ülkemizde laiklik rafa kaldırılmaya çalışılarak dindar ve kindar toplum yaratılma yolunda çalışılmış Cumhuriyete karşı kalkışma yapacak cesareti gösterecek kadar cesaretlenmişlerdir. Bu durumdan faydalanmak isteyen kişiler ve kuruluşlar yandaş ve kardeş gözükerek ekonomimizi borç batağına sokmuşlardır. Okullarımızdan ilim ve bilimi kaldırarak eğitim ve öğretimi içinden çıkılmaz hale sokmuşlardır.

Halkın kararının üstünde hiçbir erk olmamalı ve bütün güçler halkın iradesine “ram” olmalıdır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı devlet millet kaynaşmasını sağlamış Cumhuriyeti ileriye taşımak hedefimiz olmalı, günlük hadiselerin bu büyük hedefimizi gölgelenmesine asla izin vermemeliyiz.

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü kutladığımız bu günlerde, Anadolu’nun yoksulluk ve imkansızlıklar içinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlattığı şanlı direnişe çarparak geldikleri yere onursuzca geri gidenler unutmasınlar; “Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…”

Bu duygu ve düşüncelerimle; Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı minnetle anıyor, hoş görü, sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, Aydınlık bir Türkiye özlemi ve temennisiyle Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği

Ayancık Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Erdoğan ERKAYMAZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.