Dolar 32,5869
Euro 34,7990
Altın 2.499,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Cumhuriyet Halk Partisi 93 Yaşında

8 Ekim 2016 18:45

Kökleri Milli Mücadele’ye dayanan, bağımsızlık ve uygarlık Savaşı’nın kahramanı, kuruluşun ve kurtuluşun Partisi CHP 93 yaşında. Anadolu’nun işgalinde masa başında paylaşıldığı günlerde, karakteri bağımsızlık olan, milletin Atatürk’ün önderliğinde birleşip verdiği milli mücadele ile Emperyalist devletler ve işbirlikçileri karşısında büyük zafer kazanmıştı… İşte bu  Zafer’in Ve Mücadele’nin Partisidir CHP!

Atatürk tarafından “Halk Fıkrası” adıyla kurulan Parti’nin adının başına 1924 de “Cumhuriyet” sözcüğü eklendi. 1935 teki 4. Kurultay’da ise bugünkü “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldı. Dünyanın en uzun soluklu birkaç Partisi’nden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi, 1923 den 1950 ye kadar aralıksız iktidar oldu.

Mustafa Kemal Atatürk (İlk genel başkan) ün  liderliğinde ulusal bağımsızlık kazanan,  Cumhuriyeti Kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi, hukuk, eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla “Teba”‘yi Millet, “Kul”u eşit YURTTAŞ yaparak çağdaş Türkiye Cumhuriyetini şekillendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan bu yana, aklın ve bilimin rehberliğinde bağımsızlığı, demokrasiyi, özgürlükleri ve bölünmez bütünlüğü savunmuş, Cumhuriyet’in ışığını  Anadolu’nun her köşesine taşıma çabasında olmuştur. Türkiye’nin teminatıdır. Ttüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden Ulusal Birliği ve Cumhuriyetimizin koruyucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan bu yana “Devlet Partisi’”nden “Halkın Partisi’”ne, “Düzen Partisi’”nden “Değişimin Partisi’”ne dönüşmüştür. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir.” ve İsmet İnönü’nün “Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdır.” ilkelerinden doğmuştur. Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen, ezilenlerin ve halkın partisi olarak da devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren ülkemizin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşumunda emeklileri bugünlere kadar gelmiştir. Kurulduğundan bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur.

Sevgi İle Kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.