Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bizim İnsanlarımız!

23 Kasım 2016 12:54

Ecz. Güzin ÖNSOY

Hayrettin Kaya

Eczaneler her hastalandığımızda uğradığımız ilk yerlerden biridir. Eczaneden aldığımız ilaçlarla iyileşmeyi bekleriz. İnsan yaşamının en önemli başlıklarından olan sağlık alanında bu yüzden eczanelerin yeri tartışılmaz durumda. İnsan sağlığını direk olarak etkilediği için önemli yerde bulunan eczanelere ciddi bir sorumluluk düşüyor. Yine eczacılar, insan hayatına ve sağlığına saygı göstereceğine, kazandıkları bilgi ve becerileri din, dil, Irk ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin tüm insanların hizmetine sunacağını, meslek yaşamının ana hedefinin, doğruluk, bilimsellik ve insan sevgisi olacağına, meslek deontolojisinin tüm kurallarına uyarak mesleğinin onurunu koruyup yücelteceğine yemin etmişlerdir eczacılar… Kim mi bu haftaki konuğum? Eczacı Güzin ÖNCEL ablam. Güzin ablam, nüfus ablam olsa bu kadar seveceğim saygı duyduğum bir insandır. Aynı apartmanda yaşıyoruz. Dostluğumuz benim açımdan komşudan ötedir. Güzin hanım entelektüel derinliği olan çok okuyan ve yazandır. Elinde oldukça yazıtıda vardır. Kimbilir belki birgün kitap haline getirir okurlarda yararlanır düşüncesindeyim. Güzin hanım inançlı, Cumhuriyet sevdalısı Atatürk’çü çağdaş aydınlarımızdandır. İyi ki onu tanımışım. Onunla sohbet etmek benim için oldukça zevk vericidir. Tatlı dilin güler yüzün hiç solmasın sağlıklı, mutlu uzun ömrün olsun Eczacı Güzin ablam.
bizim-insanlarimiz2

Babalarımız Arkadaş biz Ağabey Kardeş
Avukat M.Ertan ÖVET

Bir söz vardır “Hak arıyorsan, hakime-savcıya değil avukata gitmen gerekir. Çünkü hakim-savcı devlet memurudur. Avukat ise, hukuki bilgisini, vatandaşın hakkına kavuşabilmesi amacı ile kullanmayı meslek edinmiştir.” Avukatlık, sorun çözme mesleğidir. Bireyin diğer bireylerle yada devlet idaresiyle karşılaştığı idari yada mali sorunların halinde avukat bizzat temsil ederek yardımcı olur. Hukuk devletinin en önemli özelliklerinden biri savunma hakkının ön planda olmasıdır. Savunma hakkı, günümüzde adil yargılanma hakkının da bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda avukat, hak arama özgürlüğünün teminatı kabul edilmektedir. Bahsettiğim meslek konuğum kim mi? Dersiniz Avukat M. Ertan ÖVET. Çok ilginçtir. Ertan ağabeyimim babasıyla babam da iyi arkadaşlardı… Gerçi biz arkadaşlıktan öte ağabey kardeş gibiyiz. 1997’den bu yana hiç ayrılmadan bugünlere geldik. Hafta ortası her gün saat 17.00’de Saymoz Cafe Bar’da birlikte olur oyunumuzu oynarız. Uygun olursa da ara sıra meyhanede iki tek atarız. İyiki tanımışım… Ertan abey seni yazacağım meslekle ilgili ne söylersiniz? Soruma kısa yanıtı “Avukatlık, yalnızca savunma değil, aynı zamanda hak arama mesleği olarak düzenlenmiştir. Avukat, soruşturma veya uyuşmazlık başlangıcından, infaz veya hakkın yerine getirilmesi aşamasına kadar müvekkili temsil eder. Avukat hukuki bilgilerini ve deneyimlerini adaletin gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla kullanr.” Yıllardır ilçemizde mesleği icra eden değerli ağabeyim Ertan ÖVET’e eşi çocukları ve torunlarıyla sağlıklı mutlu yaşam dilerim.
bizim-insanlarimiz3

Yılların Şifa Dağıtıcısı
Dr. Muharrem ÖNCEL

İnsan sağlığının korunması ve sağlık problemlerinin çözülmesi açısından büyük bir öneme sahiptir doktorlar. Bu meslek hata kabul etmeyen bir meslek olduğu bilinen bir gerçektir. Söz konusu insan yaşamı olduğu için hem geri dönüşü olmayan bir hatanın olması hem de mesleğin layıkıyla yerine getirilmesi gerekir. İnsanlık var olduğu sürece, bireylerin ve toplumun sağlıklı yaşayabilmesi için her zaman doktorlara ihtiyaç vardır. Bu mesleği layıkıyla yapanlara saygı duymalı ve mümkün olduğunca da yardımcı olunmalıdır. Bu haftaki konuklarımdan biri de 1977 den bu yana ilçemizde doktorluk yapan evladımız değerlerinden Dr. Muharrem ÖNCEL. İnsan canlısı Cumhuriyet değerlerine sahip çağdaş, entelektüel birikimi olan can ağabeyimdir. Yazlıktan komşu oluruz, sohbetleri çekilir insan canlısıdır. Kendisi 68 kuşağı gençlerinden olup barışı savunan, devrimci bir kuşak olup okumuş, bilgili gençlerdendir. İdealleri olan, o idealler uğruna mücadele verenlerdendir. Müthiş film ve fotoğraf koleksiyonuna sahiptir. (Ayancık’ta yitirdiğimiz ve yaşayanları evinde ağırlarken karelediği…) Kendine ait muayenehanesinde yine sağlık konusunda hastalarına şifa dağıtırken zamanının bir bölümünde sevgili torunlarına zaman ayırmakta. Başta torunları ve sevdikleriyle uzun yıllar sağlık ve mutluluk diliyorum.

bizim-insanlarimiz1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.