Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

BAZI İNSANLAR VARDIR ASLA UNUTULMAYAN “METİN BOSTANCIOĞLU”

2 Şubat 2015 16:57

Erdoğan Erkaymaz

Gürsökü İlköğretim Okulu Müdürlüğü yaptığım dönemde köyümüze ait Kumluk Mahallesinde bulunan Pazar yerinde, zamanın Ayancık Belediye Başkanı Rıfat ÖRNEK’ in katkılarıyla sahip olduğumuz Mustafa Kemal ATATÜRK’  heykeli açılışı ve dönemin Sinop Belediye Başkanı Ali KARAGÜLLE’ nin katkılarıyla bando takımının katılımıyla büyük bir tören yapmıştık. Bu törende heyecanlı bir konuşma yapmıştım. Konuşma sonrası kürsüden indiğimde beyaz pardesülü bir bey “hayırlı olsun Ayancık Milli Eğitimdeki görevin.” Demişti. Kim olduğunu sorduğumda? DSP Sinop Milletvekili Metin BOSTANCIOĞLU olduğunu öğrendim. İlk tanışmamız bu şekilde olmuştu.
 

Daha sonra atamam yapıldı. Önce Şube Müdürü olarak daha sonrada Milli Eğitim Müdürü olarak Ayancık’ta görev aldım.Bu sıra sayın Metin BOSTANCIOĞLU’ da Milli Eğitim Bakanı olmuştu. Sayın Bakanımızın bizlere söylemi şuydu.” Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı Türk Milli Eğitiminin Temel Esaslarına dayalı eğitim anlayışımızla çağdaş, yeniliklere, öğrenmeye açık, düşünen, sorgulayan, yüreği insan sevgisi ile dolu, her canlının en az kendisi kadar değerli olduğunu bilen öz güvenli, kendisi ve toplumla barışık, çalışkan,  başladığı işi bitiren, neden sonuç ilişkilerini kurabilen, hayata pozitif bakabilen, mutlu, sağlıklı bireyler yetiştirmek hedefimiz olmalıdır.”Bugün gibi hatırlarım.  Bizlerden istemi buydu. 

“Benden Ayancık Eğitimi için önceliği olan, sağlam projelerle gelirseniz beni değerlendirmiş olursunuz.” Söylemi üzerine döneminde; 12 derslikli Atatürk İlköğretim okulunu, Tip proje olan Zübeyde Hanım Anaokulunu, Karadeniz de emsalinin en kalitelisi olan Ayancık Öğretmenevi’ni, Yarım kalmış 300 yataklı Fatih İlköğretim Okulu Pansiyonunu, yine yarım kalmış 300 yataklı Yenikonak İlköğretim Okulu Pansiyonunu, Beşiktaş mahallesinde 8 derslikli Cumhuriyet İlköğretim Okulunun 2 katı, bir protokolle Ayancık Belediyesine ait 50 yataklı Ortaöğretim Pansiyonunun 10 yıllığına Milli Eğitime alınması, tüm eğitim materyalleri ( Bilgi Teknoloji Sınıfları, Renkli Fotokopiler, Yenikonak PİO’ ya minibüs ve daha ) en önemlisi öğretmen ihtiyacını eksiksiz karşılamıştır. Bizden tek isteği vardı.” BAŞARI “. Bizde sözünü verdik. Hatırladığım kadarıyla 2002-2003 Öğretim yılı Üniversite yerleştirmede Anadolu Lisemiz 38 öğrenci ( Tıp, Mühendislik, Hukuk, İktisat, İşletme, Öğretmenlik gibi ) yerleşti .Ayancık Lisesi 7 öğrenci, Ticaret Lisesi 17 öğrenci, Meslek Lisesi 8 öğrenci, Endüstri Meslek Lisesi 12 öğrencimiz Üniversitelere yerleşmiş Bakanımıza karşı mahcup olmamıştık. Bugünkü gibi dershane desteğimizde yoktu.

Yine hatırlarım sayın Bakan heyetle Sinop’ ta yapılan bir toplantıda; Sinop’ a 5yıldızlı  bir Öğretmenevi yapmayı düşündüğünü bildirmişti. Yetkililer bugünkü Meli-a Kasım otelini alalım denildiğinde “hayır! yeni sıfır yapalım. Sinop’un yatağa ihtiyacı var.” Söylemine rağmen bir proje üretemeden o şansı kaçırdılar. Ben biliyorum ki Sayın Bakan Metin BOSTANCIOĞLU Sinop’un Kongre Turizmine katkısı olması açısından çokta istiyordu Öğretmenevi’ni.

09 Nisan 2002 günü Sayın Bakan Metin BOSTANCIOĞLU’nun hakkında Meclis soruşturması açılmıştı. Kararlılıkla şunu demişti.” Zorunlu Eğitimin 5 yıldan 8 yıla çıkarılması, Çağdaş Eğitim yolunda hızlı adımlar atılması, kız öğrenci sayısında büyük artış sağlanması, bakanlığımızda Laiklik karşıtı akımların büyük ölçüde gerilemiş olması karşısında bundan rahatsızlık duyan kimi çevreler hınçlarını benden almaya kalkmışlardır. Fakat amaçlarına ulaşamayacaklar. Eğitim sistemimiz, Bilim ve Aklın aydınlattığı Atatürk’cü Düşünce sistemine dayanmaktadır. Bu yol çağdaşlığa uzanan yoldur. Bilim ve Aklın aydınlattığı bu yoldan hiçbir şekilde ayrılmam söz konusu olamaz. Hiç bir kuvvet, hiç bir zaman bizi çağdaş eğitim ve Laik Cumhuriyet yolundan saptıramayacaktır.Laik Cumhuriyet ve Çağdaş Eğitim hepimizin onuru olacaktır.” Dedi.

Sayın Bakanımızın Hukuk adamlığı, siyasetçiliğin yanı sıra çoğumuzun bilmediği eğitimciliği de vardır. Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Enstitüsünde ve Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesinde “ İş Hukuku ve Hukuka Giriş “ derslerini okutmuştur.

Sayın Bakanım hani derler ya… “ Duygular vardır anlatılmayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan.” Ben inanıyorum ki Ayancık ve benim için çok önemlisiniz. İyi ki yaşamımın bir bölümünde sizi tanıdım. Mesai yaptık.

Gençliğimden bu yana çok istediğim ve birgün gideceğim dediğim 'Devrimin ve dansın ülkesi KÜBA'ya gidiyorum' 15 gün yokum. Dönüşte gizli yazım KÜBA'yla buluşmak üzere…
 

Saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.