Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Avazımız Çıktığı Kadar SUSARAK Uğurladık Berkay’ımızı

13 Aralık 2016 16:31

“Temiz çocuk” Berkay ışıklar içinde uyu…

İstanbul Dolmabahçe’deki Beşiktaş Vodafone Arena’nın yanında ve Maçka Parkı’nda iki terör saldırısı düzenlendi. Patlamada 44 insanımız canlarını yitirdi. Bunlardan biri de; evladımız Mustafa Berkay Akbaş’dı. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Berkay’ımız biten vize sınavlarının ardından biraz nefes almak için Ankara’dan İstanbul’a gelmişti.

Okulunda Arkadaşları ve öğretim üyelerininde katıldığı anma töreninde Başkent Üniversitesi Kurucu rektörü Mehmet Haberal konuşmasında; “Başarılı öğrencimiz Berkay Akbaş zamansız ve acı bir şekilde hayatını kaybetti. Terör saldırılarında insanların hayatlarını kaybetmeleri ‘İnsanlık adına kabul edilemez’. Yine Tıp fakültesi öğrencilerinden Balım Özsoy gözyaşları içinde, “Doktor arkadaşım seni, gülen gözlerini, o güzel gülüşünü hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

Sözün bittiği yerdi. Herkes Berkay için bir şeyler diyordu beni en çok etkileyen İlyas Tunç’un sosyal medya hesabından paylaştığı düşünceleriydi. “Yalı kahvesinden bir gülüş eksildi; tersane’den bir gezinti; mendirek’ten bir neşe, Sakarya Caddesi’nden bir buluşma; Akliman’dan bir aydınlık; Aşıklardan bir yürek kıpırtısı eksildi… Gencecik Berkay eksildi Sinop’tan, hayatımıdan, kirliliğimizden, vurdum duymazlığımızdan, hırsımızdan, öfkemizden, liyakatsızlığımızdan… Suçluyuz; ey siyasiler, ey politikacılar, ey bol ışıklı salonlar da karanlıkla beslenenler! Ey işbirlikçi teröristler, ey yurt hainleri! Bu ölüm, bu ölümler bir karabasan olup kaçırsın uykularınızı… Üzgünüm, üzgünüz; çok ama çok…”

Son bir yılda 17 büyük saldırıda 360’ın üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş 1800 den fazla vatandaşımız yaralanmıştır. Yine ağızlarda; “misliyle hesap sorulacak, Terörü lanetliyorum asla başarılı olamayacaklar, millet bunları kazdıkları çukurlara gömecek, hain emellerine ulaşamayacaklar “teraneleri… Kimimiz öldük, kimimiz yaralandı. Geriye kalan mı? Korku ile yaşar olduk. Sorumlulardan kimse istifa kelimesini ağızlarına almıyorlar. Bu güne kadar terör saldırıları iktidar millet vekili reddetmelerini unutmadık.

Bugün Berkay’ımızın cenaze törenindeki binler, Volkan Atılgan kardeşimin söylemiyle “Avazımız çıktığı kadar susarak uğurladık” Berkay’ımızı… İstanbul Dolmabahçe de yapılan alçakça, kalleşce yapılan saldırıya ülke insanımız tek vücut oldu. Karanlık güçlerin hedeflerine ulaşması oldukça zor bunu bilmeliler. Terör insanlık suçudur. Ülkemizin kalbine, birliğine, bütünlüğüne geleceğine yönelik yapılan saldırılar son bulmalıdır. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı, Teröre karşı tavır alınmalı. Ülkem bir daha böyle bir acı yaşamasın… Terörü yapana, terörü destekleyene, terör üzerinden siyaset yapana lanet olsun. Arkadaşların söylemi ile “Temiz çocuk” Berkay ışıklar içinde uyu yerin bahar olsun.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.