Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Yerel Seçimlerden Ne Haber

28 Ekim 2013 15:25

İlyas Özdemir

Siyaset yerel seçimlerin yaklaşmasıyla hız kazanmaya başladı. Aday adayları bir taraftan, Seçmenlerin merakı bir taraftan, hangi partiden kim aday olursa seçim kazanılır, iktidar partisi haricinde başka bir parti ilçemizde belediyeyi kazanmış olursa ne olur? iktidar partisi mevcut adaydan başkasıyla belediye başkanlığını kazanabilecek mi? ana muhalefet partisi tek adayla yoluna devam ederse,iktidar partisinin elinden belediye başkanlığını alabilecek mi? şeklinde insanların kafalarını karıştıran buna benzer daha çok çeşitli sorular bulunmaktadır..

 

Bu analizleri Dernek Başkanı ve çok az da siyaseti takip eden biri olarak sizlere açıklamak istiyorum;

 

Görünen köy kılavuz istemez diye bir laf vardır. İktidar partisi mevcut adayını aday göstermeyerek yeni bir adayla yoluna devam etmek istiyorum derse, Ana muhalefet partisinin ekmeğine yağ çalmış olur. Ana muhalefet partisi adayı Belediye Başkanlığını alır. Bu yazımı okuyanların bazıları kızarak, bazıları da merakından İlyas Özdemir bu kanıya nereden vardı diye soracaklardır. Tabii ki sormakta en doğal hakları.

 

Mevcut belediye başkanı benim babamın oğlu değil. En ufak siyasi veya ticari bana bir menfaati de yok. Özellikle yakın gördüklerine menfaat sağlama yerine, sırtına yük yüklemeyi de becerebilen bir yapıya sahiptir.

 

Bazı ona yakın olup özel işlerini yaptırma sevdasına düşenlerde var olmuş olabilir. Onlarda istediklerini bulamadıkları için el birliğiyle bugünkü mevcut adayın rakibi olma hevesine kapılmışlardır.

 

Benim derdim kendime şahsi menfaat sağlamak veya bir aday adayını öne çıkarıp diğerlerini kenara itmek asla olamaz. Her partinin aday adayları sevdiğimiz ve yakın arkadaşımız diyebileceğimiz kişilerdir. İyilik her insanda olması gereken bir vasıftır ama yöneticilik iş bitirme, becerikli olma her insanın yapabildiği bir iş değildir.

 

Çok iyi insan olabilirsiniz ama iyi bir yönetici olamayabilirsiniz. Ben mevcut adayı çok iyidir insanlıklıdır da demiyorum. Tek bildiğim iyi bir yönetici olması, yaptığı işi disiplinli yapması, çalışanına zamanında maaş verebilen, Belediyenin mevcut binasını günün şartlarına uygun modernize etmiş, hizmet araçlarını son teknoloji araçlarla donatmış, çevre düzenlemesini güzel yapan. İlçemiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışan bir yöneticidir.

 

Bunun yanında belediyenin Devlete borcu vardır. Devlet kurumunun Devlete her zaman borcu olacaktır. Belediyeler vatandaşa hizmet yeridir. Devlet bu borcu bir şekilde yapılandırma yapacaktır.

 

Bu ilçede ben herkese aynı mesafedeyim. Bana işi düşen kim olursa olsun, siyasi düşüncesi, işi, dini, ırkı, bana yakın veya uzak olması, Bu saydıklarımın hiç biri benim imkânım olup ta onun işini görmeme engel olamaz. Benim için insan olması yeterlidir. İmkânlarım dâhilinde kim olursa olsun işini görmeye gayret ederim. Beni yakından tanıyanlar bunu iyi bilirler.

 

Benim asıl derdim yıllarda düzgün hizmet görmemiş. Eski yıllara göre ileri gideceği yere geride kalmış ilçemizi daha güzel yerlere taşımak ve bu amaçla ilçemize hizmetleri geçmiş, yol, çay ıslahı, ilçemizin genel olarak modern bir ilçe olması için mücadele eden mevcut başkana ahde vefa örneği göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çevre ilçelere baktığımızda ilçemiz belediyesinin çalıştığını görebiliyoruz.

 

Hizmet etmek, dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir iş değildir. Ailenizi çocuklarınızı ihmal edersiniz yine de toplumun işini erteleme, ihmal etme şansınız yoktur.

 

Çocuğunuz baba bu akşam ailece beraber evde yemek yiyelim diyerek sizi arar ama o akşam dışarıdan bir misafir gelir ve siz misafirinizle lokantada yemekte olmak zorunda kalırsınız. Allah her insanın içine bu hizmet etme aşkını koymaz. Hizmet etmek özveri ister,hayatınızdan ödün vermek ister..

 

Bir çok insan da bana ne,kime ne olacaksa bana da o  olur der ve kendini bir kenara çeker.hem işe yaramaz,yapılan işleri de eleştirmesini iyi bilir..

 

İlçe olarak eksiğimiz var mıdır? Tabii ki vardır. İlçemiz ekonomisine katkı sağlayacak iş yerleri kurulmasına alt yapı oluşturmak ve yatırımcıya imkânlar sağlamakta eksiğimiz olmuştur. Bu da belediyenin asli görevleri arasında olmaya bilir belki ama iktidar partisinin belediyesi olunca, Genel siyasetle ortak hareket edip ilçemize yatırım yapacaklara gerekli yardımların yapılmasını sağlama noktasında eksik kalındı. Bu eksikliklerin de ileriki zaman içerisinde giderilebileceğini düşünüyorum.

 

Siyasette insanlar geçmişinize bakarak kanaat oluştururlar. Mevcut aday adaylarını değerlendirirken, önce sokakta beni görünce selam veriyor mu? Kime bir bardak çay ısmarlamış? Diye sorgulayarak başlarlar. Sonra düğünde cenazede her hangi bir toplulukta insanların yanında olmayı biliyor mu? Sonra bu güne kadar yaptığı işte kime ne kadar faydalı olduğunu sorgularlar.

 

Bende diyorum ki; Aday adaylarının şimdiye kadar yapmış oldukları işlerde vatandaşa faydalı işler yaparak onların sevgisini kazanmışlarsa seçimde işleri kolay olacaktır diye düşünüyorum. Ama insanlara tepeden bakan, Allahın selamını veremeyen, siyaset yapmış ama insanlara fayda sağlayamamış olursanız o zaman tabii ki işiniz zor olacaktır.

 

Ben Şoförler odası başkanı olarak Aday adaylarına başarılar dilerim..Allah ilçemize kim güzel hizmetler edecekse onu nasip etsin.Ayancık hepimizin başka gidecek bir yerimiz yok.Birlik beraberlik huzur içinde,bir birimize saygı göstererek,kırmadan dökmeden, daha nice seçimler yapmayı Allah  bizlere nasip etsin…Tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.. 

 

İlyas ÖZDEMİR

Ayancık Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı.

Ayancık Çerkes Derneği Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.