Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop'ta Nükleer Sohbet

Sinop'ta nükleer santrale karşı toplantı düzenlendi.

Sinop'ta Nükleer Sohbet
9 Mart 2014 20:12

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu tarafından Japonya'da 2011 yılında yaşanan Fukuşima Nükleer Santral kazasının üçüncü yıl dönümü kapsamında "Nükleer Santraller ve Fukuşima" konulu panel gerçekleştirildi.

Masal Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda çevreci ile ulusal basından davet edilen gazetecilerin izlediği panele; Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski Genel Başkanı ve Genel Merkez Çalışma Grubu Başkanı Nedim Bülent Damar ile Nükleer Enerji Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Kılıç, Japon Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Kumiko Tsuchida konuşmacı katıldı.  

Nükleer Başlıklı Kız
Program, 'Nükleer Başlıklı Kız' adlı kısa film gösterimiyle başladı. Sinop'ta özel olarak hazırlanan kısa film, senaryo gereği olası bir nükleer felaket ardından yaşanması muhtemel manzaraları, korku filmi tadında izleyiciyle buluşturdu. Programın açılış konuşmasını yapan Çevreci Zeki Karataş, Türkiye'de nükleer santraller konusunda yapılan çalışmaların tarihi hakkında bilgi verdi.

'Gelişmiş ülkeler santralleri kapatıyor'
Nükleer santral kurma çabalarının medeni dünyayla bütünleşme, ya da enerjide dışa bağımlılıktan kurtulma amacıyla bir ilgisinin olmadığını belirten Nedim Bülent Damar, örnek alınmaya çalışılan gelişmiş ülkelerin aslında santralleri kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Japon Gazeteci; 'Çok acılar çekildi'
Nükleer santralin gereksiz bir yatırım olduğunu savunan Japon Gazeteci Kumiko Tsuchida, Fukişima'da yaşanan felaket ardından yaklaşık 48 bin kişinin evlerini terk edip başka kentlere yerleşmek zorunda kaldığını kaydetti.

Nükleer Enerji Uzmanı Prof.Dr. Hayrettin Kılıç ise Fukuşuma'da ki felaketin Çernobil’den daha büyük ve sonucun da giderek ağırlaştığını söyledi.

Kaynak : vitrinhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.