Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Seyit Ali ÇETİN kimdir?

Ak Parti Sinop Milletvekili Adayı Seyit Ali ÇETİN kimdir?

Seyit Ali ÇETİN kimdir?
Hayrettin Kaya
2 Nisan 2023 18:24

Ak Parti Sinop Milletvekilliği için aday olan Seyit Ali ÇETİN kimdir?

Aslan Özdemir

Seyit Ali ÇETİN, 1970 Yılında Sinop’un Mertoğlu Köyü’nde doğdu. İlkokulu Mertoğlu Köyü’nde, Ortaokul ve liseyi ise Sinop Lisesi’nde tamamladı. Öğrenim hayatından sonra ticaret  hayatına atıldı.

1887 yılında nakliyeci olarak işe başladı. Ardından Çetin Nakliyat  Yakıt Sanayi Şirketini (Petrol, Odun, Kömür, Hazır Beton) kurarak bu sektörde iş  hayatına atıldı. Sektöre bağlı olarak Çetin Beton  ve Teknik Beton adı altında Sinop’un il ve ilçelerinde hizmet vermekte. 2008 yılından itibaren Sinop İli Merkez ilçesinde faaliyet gösteren S.S.6 No’lu Dolmuşçular ve Halk Otobüsleri Koop. Başkanlığını yürütmekte olan Seyit Ali Çetin,  İHH Sinop İl Yönetim Kurulu üyeliği, Sinop İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Sinop İYC Yönetim Kurulu üyeliği, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Sinop’ta aktif olarak ticaretim devam etmekte.

Sinop Ak Parti’den 27. Dönem Milletvekilliği için aday adayı olan Seyit Ali  ÇETİN, o dönem aday listesine girememişti. Tekrardan 28. Dönem Milletvekilliği için Ak Partiden aday adayı olan Seyit Ali Çetin, ikinci sıra Ak Parti Sinop Milletvekili adayı olmuştur.

Seyit Ali  ÇETİN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. CAFER cantürk dedi ki:

    Hayırlı olsun başarılar diliyorum Allah yardımcınız olsun