Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sinop’tan İsrail ve ABD’ye lanet yağdı

Sinop’ta yüzlerce kişi gece saat 22:45’te meydana inerek, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin 60 Filistinliyi katletmesini protesto etti.

Sinop’tan İsrail ve ABD’ye lanet yağdı
Hayrettin Kaya
17 Mayıs 2018 13:40

Sinop’ta yüzlerce kişi gece saat 22:45’te meydana inerek, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin 60 Filistinliyi katletmesini protesto etti.
Sinop Sivil Toplum Platformu tarafından Uğur Mumcu Meydanında teravih namazı ardından gerçekleştirilen protestoda, İsrail ve ABD’ye lanet yağdı, İsrail ve ABD bayrağı da yakıldı. ‘İşgale karşı ses ver’ sloganıyla gerçekleştirilen protesto sırasında konuşan Platform Sözcüsü Fatih Özcan, ABD’nin büyükelçiliğini taşımasının yok hükmünde olduğunu söyledi. Özcan, 60 Filistinlinin şehit edilmesini de sert bir dille kınadı. Özcan’ın konuşması sırasında, kalabalık tekbirler ve sloganlarla İsrail ve ABD’yi protesto etti. Ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’te, bir balina için dünyayı ayağa kaldıran batı medeniyetinin, Filistinli Müslümanların ölümünü görmezden geldiğini dile getirdi. İslamın ilk kıblesi, kadim Kudüslü, İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini asla kabul etmeyeceklerini kaydeden Çelik: “ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. ABD ve İsrail’in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz” diye konuştu. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan dua sırasında da İsrail’e lanet yağdı. Dua sırasında kalabalık sloganlar atarak İsrail ve ABD’yi protesto etti. Gruptan bazı kişiler dua ardından İsrail ve ABD bayrağını yaktı. Protestoya: Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü ile çok sayıda STK temsilcisi ve üyesi ile vatandaşlar katıldı.

Aslan Özdemir
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.