Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

57 SİNOP BENİM ALIN YAZIM OLDU (Metin BOSTANCIOĞLU)

2 Kasım 2020 10:05

Niçin Sinop?

Bafra Haber Gazetesinden Bülent ARSLAN’ın “Geçmişten Günümüze Büyüklerimiz” başlığı altında yaptığı söyleşi konuğu 57. Hükümette Milli Eğitim Bakanımız olan Sayın Metin BOSTANCIOĞLU idi. Bakanlığı döneminde Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onuru yaşadığım sayın bakanımızın söyleşisini bir çırpıda okudum. Hayat hikâyesini; Sinop ilimizle düşüncelerini, hukuk insanlığını, politikacılığını, bakanlığını paylaşmışlar.

Niçin Sinop? 57 benim alın yazınmış herhalde başlığının devamında şöyle devam eder; “57’nin benim hayatımda çok önemli yeri vardır. 57 plakalı şehirde liseyi bitirdim. 57 plakalı şehirde eşimle tanıştım ve evlendim, şapka numaram 57. 57 T.C. Hükümetinin Milli Eğitim Bakanı oldum ve en önemlisi de Cumhuriyetimizin 57. Milli Eğitim Bakanıyım, daha ne olsun? diyor Sayın Metin BOSTANCIOĞLU. Politikacılığı için de;  “Politika da belli bir yerlere gelmek doğru zamanda, doğru yerde doğru kişilerle beraber olmaktan gerçekleşiyor.” diyor. Yine söyleşinin bir bölümünde rahmetli başkanlarımızdan Bülent ECEVİT’in parti binasına çağırdığı Metin BOSTANCIOĞLU o anki görüşmesini de şöyle anlatıyor; “Sayın ECEVİT’in yanına gittim. Ecevit Metin Bey, sizi Sinop Milletvekili olarak birinci sıraya koyuyorum. Ama efendim ben Sinoplu değilim, Bafralıyım dedim. Elini omzuma vurarak, “Metin Bey, sen bekârken Bafralı idin, hadi Sinop’a seçil ve gel dedi. 1995 yılında Sinop Milletvekili oldum. “ Söyleşinin Sinop bölümüydü siz okurlarla paylaşmak istedim.

Sinop Milletvekili Demokratik Sol Parti Grup Başkan Vekili olarak Gürsökü köyü Kumluk mahallesinde Atatürk Heykeli açılış programı için kürsüde konuşma yapmıştım konuşmam bittiğinde ilk defa orada tanıştık ve bana; “Hadi Hayırlı olsun Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğünde beraber çalışacağız.” O sırada Gürsökü köyü ilköğretim okulu müdürlüğü görevi yapıyordum. Sanırım 1997 yılı ekim ayı içinde yani tanıştığımızdan 15 gün sonra Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğüne önce Şube müdürü sonra Milli Eğitim Müdürü olarak atandım. O dönemde beraber çalışma onurunu yaşadığım İl Milli Eğitim Müdürüm Sayın Fahrettin GÜN beyinde bu söyleşi için paylaştığı yazısını da aktarmak istiyorum.

Sayın Fahrettin GÜN şöyle diyor; “Tesadüf olmayan; başarılara bezenmiş bu hayat hikâyenizin belli bir kesitinde olurlarınıza bağlı olarak bulunmam benim içinde onur kaynağı oldu. Bu ülkeye vermiş olduğunuz hizmetlerin değerini-anlamını bir kitapta anlatabiliriz ancak, keşke diyeceğimiz hiçbir şey yok. Şunu söylemem abartı olmaz diye düşünüyorum, en verimli-başarılı günlerini- yıllarını beni gönderdiğiniz Sinop’ta yaşadım. Özgeçmişinizi anlatırken, sizin hayatınızı taçlandıran olayların; aslında sizin yetileriniz-becerileriniz-insancıl oluşunuz olduğu inancına sahibim. Bu hikâyeyi okurken oldukça duygulandım. Ülkeye hizmet, Cumhuriyet değerlerini koruma ve Atatürk yolunda yeni neslin aydınlaşmasını- eğitimini sağlamada ki koşulunuza-emeğinize saygı duydum ve katılmaya gayret ettim. Özellikle bu hikâyenin Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU’nu unutmayacak çok insan var bu ülkede. “Yine beraber çalışmaktan onur duyduğum Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğü dönemde Bakanlığımızın Müsteşar yardımcısı Sayın Cemil ÇETİN beyin de Sayın BOSTANCIOĞLU’nun söyleşişi ile ilgili düşüncelerini de paylaşmak istiyorum.

Sayın Cemil ÇETİN de şöyle ifade ediyor düşüncelerini; “Sayın Bakanım, çok renkli yaşam öykünüzü sevkle okudum. Sizi tanımak, sizinle bir bürokratınız olarak çalışmak benim en önemli ve en büyük şansım olmuştur. Sizden çok şeyler öğrendim ve öğrendiklerimi uygulamaya çalışarak mutluluğu tattım. Bana bu mutluluğu tattırdığınız için size teşekkür ve şükran borçluyum.”

Sayın Bakanım Metin BOSTANCIOĞLU’ndan bir alıntı yapmak istiyorum. Söyleşisini bir bölümünde; “Politikada belli bir yerlere gelmek doğru zamanda, doğru yerde doğru kişilerle beraber olmakla gerçekleşiyor.” Evet, Sayın Bakanım benim meslek hayatımda da Milli Eğitim Müdürü olmam; “doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle beraber olmak” diye düşünüyorum. Sayın Bakanın; katkıları ve imzasının bulunduğu Ayancık Zübeyde Hanım Ana Okulu, Ayancık Atatürk İlköğretim Okulu, Ayancık Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Ayancık Öğretmenevi, 300 yataklı Ayancık merkez Yurt binası, 300 yataklı Yenikonak İ.Ö.O yurdu ve Cumhuriyet tarihinin belki de en başaralı eğitim öğretim sonucu örneğin Anadolu Lisemizden mezun 60 öğrencimizin önemli Üniversiteleri kazanmaları gibi… Yine birlikte çalıştığımız günlerde bizlerden altını çizerek; “Cumhuriyet değerlerini koruyarak, Atatürk yolunda yeni neslin eğitim ve öğretim “isteği ve desteği için sonsuz teşekkürler. Bir görüşmemizde; “Ayancık’ta ki yerel gazetelerde senin yazılarını görmek istiyorum” demişti. Bu gün 11 yıl oldu. Sanırım iki binin üzerinde köşe yazısı olmuş. İyi ki benim hayat hikâyeme girdi bir kez daha Metin BOSTANCIOĞLU’na teşekkür ve şükran borçluyum. Sevdikleriyle birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Erdoğan ERKAYMAZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.