Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

10 Kasım’a Kadar Değil…. Son Kasım’a Kadar….

9 Kasım 2018 17:40

Her ulusun tarihinde unutulmaz Kahramanları vardır.

Her ulusun tarihinde unutulmaz Kahramanları vardır. Bizim tarihimizin en unutulmaz Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. “Tarih yazmaz, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak mahiyet alır.” Sözlerinin sahibi Yüce Atatürk, “Nutuk”u yazarak, dünya tarihinde çok önemli olan bu sürecin yorumunu da başkalarına bırakmaksızın kendisi yapmıştır. O bir iğde ağacının kesilmesine üzülen, atının ölümüne ağlayan, dost meclisinde türkü söyleyen, coştumu Zeybek oynayan, Cumhuriyetimizin mimarının aramızdan ayrılışının 80. Yıl dönümünde saygı ve minnetle eğiliyorum.

Hayrettin Kaya

“Unesco” kısaca Ata’mızdan; “Atatürk, uluslar arası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağan üstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayımcılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.” Diyor.

Dünyada hiçbir lider yoktur ki Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk kadar vatan ve millet  sevdalısı olsun. Yine hiçbir lider yoktur ki bütün varlığını milletine bağışlasın… Bizler dünya milletlerinin hayran olduğu böylesine değerli ve eşsiz bir lidere sahip olmanın mutluluğunu yaşamakta, O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürce yaşamaktayız. O’nun sayesinde hiçbir devletin esareti altında olmadan mutluluğun tadına varmaktayız. Bu mutluluğu bizlere yaşatan büyük kurtarıcıya duygularımızı ifade etmenin en güzel yolu; O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülke sorunlarını çözerken daima aklın ve ilmin gereklerine göre hareket etmiştir. Olayları geniş ve detaylı düşünmüş, basit hedefler peşinde değil, gelecek nesilleri bile rahat ve huzur içinde yaşatacak köklü çözümler peşinde olmuştur. Her zaman vatanının ve milletinin menfaatlerini gözetmiştir. Atatürk ateşini diri tutmanın tek yolu, devrim ilkelerinin ilerisinde, onların ruhuna uygun yeni ateşler yakmaktır. Yüce Atamızın Cumhuriyet devrimlerini, ulus devlet kavramını ve ulusal onurunu unutturulmaya çalıştırıldığı bu günlerde yeni ateşler, yakılmalıdır. Ülke yaşayanları olarak Atamızı, düşüncelerini, Türk toplumuna ulus olma bilincini aşılayan ve onu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma yolundaki atılımlarıyla özümseyip, onun düşüncelerini geliştirip, daha ileriye kulaç atmakla yaşatabiliriz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca her adımını dikkatle, toplumun duyarlılıklarından kopmadan, dünyadaki gelişmeleri izleyerek ve Türk ulusunun desteğini daima yanında hissederek atmıştır. Her kon uya; her daim genç, dinamik ve cesur bir zihniyetle yaklaşan, öncülük eden Atamız, adeta tüm zamanın lideridir. Söylemleri hala bize yol göstermektedir. O’nu anmanın en doğru yolu O’nu iyi okumak ve sözlerini doğru yorumlamaktır. O’na borcumuzu ödemenin tek yolu çalışmak çok çalışmaktır.

Son yıllarda Milli bayramlarımızın törenlerinin kısıtlanmaları, bu törenlere hastalanıp katılamayan devlet büyüklerimizi, 10 kasımlarda yurtdışı seyahatine katılan devlet büyüğümüzü, Atamızın sembolü olan Çankaya Köşkünün adının silinişini, Atatürk anıtına çelenk koyma yasaklarını, Atatürk heykellerine saldırıları, Devlet nişanından “Atatürk siluetinin” silinmesini daha da ileri gidilip Atamızın annesine fahişe yakıştırmalarını yaşadık. Tarih bunlara meydan verenleri ve susanları affetmeyecektir. Akıl, bilim, çağdaşlık, gelişmişlik, uygarlık, dürüstlük, yurtseverlik yolunda önümüzü açan Ulusal Savaş Kahramanlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 10 Kasım’a kadar değil… Son Kasım’a kadar birlikteyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.