Dolar 32,5734
Euro 34,9080
Altın 2.438,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

YÜKSEK ÖĞRENİM YURT KAPASİTEMİZDE %354 ARTIŞ SAĞLANACAKTIR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, ilimize kazandırılacak olan Yüksek Öğrenim Yurtları konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

YÜKSEK ÖĞRENİM YURT KAPASİTEMİZDE %354 ARTIŞ SAĞLANACAKTIR
27 Şubat 2018 12:40

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, ilimize kazandırılacak olan Yüksek Öğrenim Yurtları konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Maviş, bugün itibariyle Yüksek Öğrenim Öğrenci yurtlarımızda, 1655 öğrenci kapasitesiyle hizmet verildiğini, 2019 yılına kadar Üniversitemizde 16500 öğrenci hedeflerinin gerçekleşebilmesi yolunda öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının biran önce karşılanması için yurt ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

5857 ÖĞRENCİ KAPASİTE ARTIŞI SAĞLANACAK

Maviş, KYK Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt detayları ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti. Maviş, KYK Yüksek Öğrenim Öğrenci kapasitemizde 2019 yılına kadar 5857 kişilik bir artış sağlanarak öğrenci kapasitenin 7512’ye yükseltileceğini ifade etti. Yatırım programlarına alınan veya kiralama yoluyla hizmete alınan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlarıyla 2019 yılına kadar öğrenci kapasitemizde % 354 artış oranı gibi rekor düzeyde bir artış gerçekleştirilecektir. Dedi.

Maviş, Sinop merkezde kiralama yoluyla 1190, 1250 ve 2392 kişilik olmak üzere toplam 4832 öğrenci kapasiteli 3 yeni yüksek öğrenim öğrenci yurdunun planlandığını söyledi.

Maviş, Ayancık ilçemizde Yüksek Öğrenim Kız Öğrencilerine yönelik 250 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müşavirlik ihale sürecinin Mart ayında başlayacağını, yapım ihalesinin Haziran ayında yapılacağını ifade etti.

Maviş, Yine kiralama yoluyla 225 kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurdunun Gerze ilçemize kazandırılması için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Maviş, Boyabat ilçemizde yapımı tamamlanan 300 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurduna ilaveten, Yüksek Öğrenim Kız Öğrencilerine yönelik 250 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müşavirlik ihale sürecinin Mart ayında başlayacağını, yapım ihalesinin Haziran ayında yapılacağını ifade etti.

YURT STANDARTLARIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR.

Maviş, her geçen gün yurt standartları olabildiğince üst seviyelere çıkarılmaktadır. Yeni dönemde öğrenci yurtlarımız, ortopedik yatak, temizlik hizmetleri, etüt ve dinlenme salonları, şark köşeleri, çamaşır yıkama ve kurutma hizmetleri, spor salonları ve spor aletleri, internet, fotokopi, yazıcı lcd Tv, kablolu yayın, tam teçhizatlı revir, jeneratör ve su depolarıyla kesintisiz temel ihtiyaçların giderildiği evimizin sıcaklığını aratmayacak, bir standartta olacak. dedi

Maviş, Şehrimize gelen öğrencilerin üniversite hayatları boyunca anne babaların bizlere emaneti olduğundan bahisle öğrencilerimizin rahatı için her tür konforu sağlamanın misafirperverliğimizin gereğidir. dedi.

2019 HEDEFİMİZ 16.500 ÖĞRENCİ

Maviş, Marka Şehir Sinop’umuzun eğitim, kültür ve üniversite şehri olması yolunda şehrimizi şahlanışa kaldıracak büyük yatırımların, aşama aşama hayata geçirildiğini ifade etti. 2019’da Sinop Üniversitesi’nin 16.500 öğrenciye ulaşması hedefine yönelik yeni bölümlerin açılması ve kampüsün daha modern hale gelebilmesi için bütçe payını her geçen sene artırmaktayız. dedi.

GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE VE EĞİTİM ŞEHRİ SİNOP

Sinop’u, turizm, eğitim, kültür ve üniversite kenti olarak tanımladıklarını ifade eden Maviş, şehrimizdeki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artması, bu alanda markalaşmamız noktasında üniversitenin, potansiyelimizin harekete geçirilmesinde önemli bir rol üstleneceğinden bahsetti. Maviş, Üniversite, öğrenci akışı ve Ar-Ge faaliyetleriyle, şehrin ekonomisi, sanayisi, kültürel, bilimsel ve sosyal hayatının canlanmasına ve şehrin kalkınmasına çok önemli katkılar sunması dolayısıyla güçlü üniversite hedefi çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

YÜKSEK ÖĞRENİM YURT KAPASİTEMİZDE %354 ARTIŞ SAĞLANACAKTIR YÜKSEK ÖĞRENİM YURT KAPASİTEMİZDE %354 ARTIŞ SAĞLANACAKTIR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.