Dolar 32,5217
Euro 34,7876
Altın 2.423,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

YEŞİLAY ELÇİLERİ PROJESİ UYGULAMAYA GEÇECEK

Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar GÜNDOĞDU’YU ziyaret etti.

YEŞİLAY ELÇİLERİ PROJESİ UYGULAMAYA GEÇECEK
13 Şubat 2019 16:19

Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar GÜNDOĞDU’YU ziyaret ederek Yeşilay Elçileri projesinin ayrıntılarını anlatarak destek istedi. Ziyarette Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi Mücahid Taha CAN ve Ziyatdin ÖZCAN ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetim kurulu üyeleri Cemalettin DEMİR, Şahin ŞAHİNKAYA ve Mehmet TÜTÜNCÜ hazır bulundular. Şube Başkanı Erkal BOZ; Yeşilay’ın Ülkemizde yaptığı çalışmaları içeren bir sunum yaparak Sinop’ta gerçekleştirecekleri projelerden örnekler verdi. Toplumun tamamını değişik boyutlarda etkileyen bağımlılıklar konusunda herkesin hassasiyet göstermesi ve ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Yeşilay Elçileri projesini toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere Sinop’ta da hayata geçirmek istiyoruz.

Yeşilay Elçileri Projesi ile esnaflarımızın özellikle uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtasıyla Sinop ilinde toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlamaktadır.

YEŞİLAY ELÇİLERİ PROJESİ NASIL UYGULANIYOR?
Bağımlı olan ya da bağımlı olma riski taşıyan gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerler belirleniyor, ilgili meslek gruplarının sokaklardaki uyuşturucu gerçeği hakkındaki mücadele becerisi ve bilinç kazanması projenin en önemli bir hedefini oluşturuyor. Bu çerçevede kafeler, kıraathaneler, restoranlar, internet kafeler, büfeler, giyim mağazaları, bay / bayan kuaförleri, bayiler ve servisler gibi meslek gruplarına yönelik yapılacak ziyaretler kapsamında Yeşilay Elçileri olabilecek esnaflar ziyaret edilerek toplumsal duyarlılığının artırılmasına katkıda bulunulacaktır.

Siz DE YEŞİLAY ELÇİSİ OLABİLİRSİNİZ
Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal BOZ; “Bağımlılıklar konusunda hassasiyeti ve mücadele bilinci yüksek, Herhangi bir bağımlılık sahibi olmayan, Şube tarafından organize edilen, farkındalık artırıcı eğitim ve değerlendirme toplantılarına aktif katılım sağlayacak, Bulunduğu mahallede gençler başta olmak üzere mahallede ikamet eden kişilerle iletişimi kuvvetli, Sosyal sorumluluk düzeyi yüksek, Gönüllü çalışmalara yatkın Esnaflarımızı Yeşilay Elçimiz olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar GÜNDOĞDU “Sinop için gelecek nesiller için yapılacak her çalışmanın yanında olacaklarını, ellerinden gelecek desteği vereceklerini ancak bağımlılıkla mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle başarılı olacağını” söyledi. Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet TÜTÜNCÜ “Yeşilay Elçileri projesine esnaflar olarak katılacaklarını belirterek, çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutmak için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.