Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Uluslararası Robot Yarışmasındalar

Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uluslararası Robot Yarışmasındalar

Uluslararası Robot Yarışmasındalar
18 Nisan 2019 17:55

Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uluslararası Robot Yarışmasındalar

Atatürk ve Silah Arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. Yılı. münasebeti ile 13. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması Samsun’da düzenlendi.

Açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından 10.04.2019 Çarşamba günü saat 10.30´da Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu´nda yapıldı.

 

Ülkemizle birlikte 17 ülkeden 3849 Robot Tasarımı ve 5 Bin 999 gencin katılımıyla 10-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen yarışmaya, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızlı çizgi izleyen kategorisinde 3 robot tasarımı, Endüstriyel robotik kol kategorisinde 2 robot tasarımı ve insansız hava aracı (mini drone) kategorisinde 2 robot tasarımı ile yarışmaya toplam 7 robot tasarımı ile katıldı.

 

Okul müdürü Haluk ÖZTÜRK koordinatörlüğünde Bilişim teknolojileri alan şefi Ulaş ÇORAPÇI, Atelye şefi Emrah Ali AKSOY ,Elektrik- Elektronik teknolojisi alan şefi Erman ÖZSOY’un danışmanlığını yaptığı yarışmacı ekipleri okul  öğrencilerinden Berkay KESER, Şafak ÇAYIROĞLU, Demir SERTKAYA,Korhan KARAGÜLLE ve Volkan KARAGÜLLE’den oluştu.  Okulun endüstriyel robotik kol kategorisinde 111 robot tasarımı arasında 10.sırada yarışmayı tamamladılar.

Okul müdürü Haluk ÖZTÜRK “Tasarım ve yazılımı tamamen okulumuz  öğretmen ve öğrencilerine ait robotik çalışmaları önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek, bu alanda ilklere imza atmak hedefindeyiz. Açılmamış kanatların genişliği bilinmez” amacımız öğrencilerimizin kendi yeteneklerini keşfederek hayata hazırlanmalarına katkı sağlamaktır. Bu çalışmaların yerli ve milli olma yolunda bizim için küçük ülkemiz için büyük adımlar olduğuna inanıyorum. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Uluslararası Robot Yarışmasındalar Uluslararası Robot Yarışmasındalar Uluslararası Robot Yarışmasındalar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.