Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Üç ilçenin çöp sorunu bu proje ile çözülecek

Boyabat, Durağan, Saraydüzü ilçelerinin çöp sorununu çözmek amacıyla hazırlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi hayata geçiriliyor. 26 milyon 741 bin 170 lira maliyetindeki projenin inşaatına ait yer teslimi tutanağı taraflarca imzalandı. 

Üç ilçenin çöp sorunu bu proje ile çözülecek
25 Temmuz 2019 08:55

Boyabat, Durağan, Saraydüzü ilçelerinin çöp sorununu çözmek amacıyla hazırlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi hayata geçiriliyor. 26 milyon 741 bin 170 lira maliyetindeki projenin inşaatına ait yer teslimi tutanağı taraflarca imzalandı.

Boyabat Doğuca Köyü Kuzveren Mevkinde kurulacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi teslim töreni Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın makam odasında Boyabat, Durağan, Saraydüzü (BDS) Birlik Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, İller Bankası A.Ş. Samsun Bölge Müdürlüğü Yapım Uygulamaları Müdürü Türkay Bayrak, Burka Yapı Enerji San. ve Tic. A.Ş Temsilcisi Fikret Tevfik Cengiz ve diğer ilgililerin imzalarıyla gerçekleştirildi.

TESİS, 20 HEKTARLIK ALANDA KURULACAK

İmza töreninde bir konuşma yapan BDS Birlik Başkanı ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 20 hektarlık alanda kurulacak olan tesiste çalışmaların 2 hafta içerisinde başlayacağını ve 550 gün içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Çakıcı; “İki hafta içerisinde 20 hektarlık alanı kapsayan inşaatın sözleşme gereği 550 gün süre sonra tamamlanması bekleniyor. Üç ilçemize de çok hayırlı olacak bu katı atık bertaraf tesisi 25 yıl ödemeli İller Bankası kredisi ile üç belediyemizin bütçesinden ödenecek. İller Bankası’na bir evimiz gibi gidiyoruz, evimizdeki büyüğümüz gibi de karşılanıyoruz. Bu yönüyle yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Sayın vekilimiz Nazım Maviş’in çok emeği geçti, kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum. 550 gün süreyle müteahhit firma bize emanettir. Ama müteahhit firmadan da isteğimiz, yapacağı hizmetin bizden sonraki nesillere gönül rahatlığıyla emanet edebileceğimiz bir proje olmasını istiyoruz” dedi.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker yaptıkları konuşmalarda ilçelerinde uzun yıllar sıkıntı çektikleri çöp sorununun giderileceği projenin hayırlı olmasını dileyip emeği geçenlere teşekkür ettiler.

VATANDAŞIMIZ YEREL YÖNETİMLERDEN DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BEKLİYOR Törende son olarak söz alan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Türkiye’de yerel yöneticilerden, siyasetçilerden beklentilerin çok değiştiğini söyledi. Maviş, “Vatandaşımız artık yerel yönetimlerden daha temiz bir çevre bekliyor, hayvan haklarına saygılı yerel yönetim bekliyor, daha fazla yeşil alan istiyor. Bu da Türkiye’deki standartların yükseldiğinin bir göstergesidir. Durağan ilçemizin Yalnızkavak Köyü mevkine dökülen çöplere vatandaşımızın tepkisi oluşuyordu. Yine Boyabat’ın Akyörük Köyü ve civarındaki köylerimizin haklı olarak gösterdikleri şikayetlerle karşılaşıyorduk. Elhamdülillah üç belediyemizin katı atıklarıyla ilgili güzel bir çalışmanın bugün burada imzası atılmış oldu. Ben İller Bankası ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’deki yerel yönetimlerin yatırımlarında İller Bankası’nın çok büyük katkıları oluyor. Ben tekrardan bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

İmza törenine ayrıca AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Burka Yapı Enerji San. ve Tic. A.Ş. Sahibi Ferit Keleş ve teknik ekibi, ilçe genel meclisi, belediye meclis üyeleri katıldılar.

Üç ilçenin çöp sorunu bu proje ile çözülecek Üç ilçenin çöp sorunu bu proje ile çözülecek Üç ilçenin çöp sorunu bu proje ile çözülecek

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.