Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Türkeli’de “Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi”

Türkeli Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için, ilçede bulunan çöp konteynerlerini yer altına alıyor.

Türkeli’de “Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi”
18 Ocak 2022 15:22

Türkeli Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için, ilçede bulunan çöp konteynerlerini yer altına alıyor.

Çöplerin toplanmasında en sağlıklı ve modern yöntem olarak bilinen yeraltı konteyner sistemi, fazla depolama kapasitesine sahip olmakla birlikte; çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasının da önüne geçiyor.

Türkeli Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü, daha temiz ve düzenli bir ilçe  için mevcut çöp konteynerlerini hava koşullarına, çöp, deniz ve yağmur suyuna karşı da dirençli olarak tasarlanan, Çöp atma bacası, yaya platformu, iç konteyner haznesi ve güvenlik platformundan oluşan konteynerlere atılan çöpler iç konteyner haznesinde depolanacak. Böylece, çöplerin çevreye dağılarak kirlilik yaratmasının önüne geçilecek. Konteynerlerde; çöplerin depolandığı iç konteyner haznesi çöpleri boşaltmak suretiyle çıkarıldığında, güvenlik platformu adı verilen malzeme kuyunun ağzını tamamen kapatarak kuyunun içerisine canlıların düşmesini engelleyecek şekilde asansör sistemi mevcut.

VATANDAŞLAR GAYET MEMNUN

Sokağa çöp bırakma devrini sona erdiren proje, ilçe halkına her açıdan kolaylık sağlarken çevre temizliğine de büyük katkı sağlıyor. Yer altına alınan konteynerler sayesinde sokak hayvanları çöpleri dağıtamazken, çöp kokusu ve sinek gibi istenmeyen durumlarda ortadan kalktı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık temizlenerek, ilaçlanan konteynerler her açıdan büyük avantaj sunacak. Yeraltının ısısı zeminden daha düşük olduğundan ve güneş ışığı almadığından evsel atıklar koku yapmamakta ve bakteri üretecek ısıya ulaşamamaktadır. Türkeli’ de yaşan vatandaşlar ise bu durumdan gayet memnun olduklarını dile getirdiler. Bazı mahallelerde çöp kokusundan geçilmediğini söyleyen vatandaşlar Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’e teşekkür etti. Türkan KARABAŞ

Türkeli'de "Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi" Türkeli'de "Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi"

YORUMLAR

  1. Mehmet dedi ki:

    Tebrikler güzel bir uygulama.
    Sahilimizde temiz olsa ve oralardada temizliğe uyulsa tamam o zaman