Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

SİNOP’TAN ALMANYA’YA DİREKT UÇUŞ OLACAK

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop-Almanya direkt uçuşlarının yaz sezonu öncesinde açılacağını söyledi.

SİNOP’TAN ALMANYA’YA DİREKT UÇUŞ OLACAK
30 Aralık 2019 10:51

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop-Almanya direkt uçuşlarının yaz sezonu öncesinde açılacağını söyledi.

Milletvekili Maviş, Sinop’un Avrupa’ya açılma konusundaki çalışmalar kapsamında hizmete girecek olan Almanya uçak seferlerinin, kısa zamanda başlayacağını ifade etti. Maviş, “Havaalanımız, yurt dışı uçuşlarına uygun bir şekilde yapıldı. Fiziki şartlar açısından bizim havalimanımızda yurt dışı uçuşları yapılmasına engel bir durum yok. Ancak yurt dışı uçuşlarının yapılabilmesi için havaalanında gümrük bürosu oluşturulması gerekiyor. Bunun için yetkili bir gümrük personelinin havaalanında istihdam edilmesi ve gümrükle ilgili işlemlerin de orada oluşturulan ofis tarafından yapılması lazım. Böyle olduğu takdirde hem yurt dışından gelen vatandaşların valiz, bagaj ve benzeri işlemlerindeki sorunlar ortadan kalkmış olacak. Böylece yurt dışı uçuşları Sinop’ta başlamış olacak. Gurbetçi kardeşlerimizin ASİDER aracılığıyla yaptığı talep, Sinop’ta da Ticaret ve Sanayi Odasının gündeme getirdiği talep üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan hanım ile görüştük. Bu talebi gerekçeleriyle beraber bakan hanıma sunduk. Bakanımız da kendi bürokratlarına talimatı verdi. Sinop Havalimanının gümrüklü hale gelebilmesi için bir çalışma başlattılar. Önümüzdeki hafta, yılbaşından sonra tekrar bakan hanımla görüşmemiz olacak ve o görüşmemizde de kesin ve net bilgiyi, özellikle gurbette yaşayan Sinoplu hemşehrilerimizle paylaşmış olacağız” dedi.

“Birkaç aya hallolacak”
Maviş, “Bakanımız talimatı verdikten sonra birkaç ay içerisinde hizmete gireceğini tahmin ediyorum. Gurbetçilerimizin izin dönemi, turizm sezonu olan yaz ayları gelmeden hedefimiz bunu gerçekleştirmek ve yaz döneminde hizmete açık olmasıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.