Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop’ta Öğrencilere Kur’an Kursu Veriliyor

Okulların tatile girmesinden sonra Sinop İncedayı Mahallesi 9 Nolu Sokak’ta bulunan Yeşil Cami’de, caminin imam-hatipi Kamil Binal ve müezzini Yalçın Ulusoy tarafından yaklaşık 50 öğrenciye Kur’an kursu veriliyor.

Sinop’ta Öğrencilere Kur’an Kursu Veriliyor
9 Temmuz 2019 00:46

Okulların tatile girmesinden sonra Sinop İncedayı Mahallesi 9 Nolu Sokak’ta bulunan Yeşil Cami’de, caminin imam-hatipi Kamil Binal ve müezzini Yalçın Ulusoy tarafından yaklaşık 50 öğrenciye Kur’an kursu veriliyor.

İlk ve orta dereceli okulların yaz tatiline girmesinden sonra Sinop İncedayı Mahallesi 9 Nolu Sokak’ta bulunan Yeşil Cami’de, caminin imam-hatipi Kamil Binal ve müezzini Yalçın Ulusoy tarafından yaklaşık 50 öğrenciye Kur’an kursu veriliyor.

Bu konuda açıklama yapan Kur’an kursu öğretmenleri Kamil Binal ve Yalçın Ulusoy,“Sayın Sinop İl Müftümüz Ali Hayri Çelik’in talimatları doğrultusunda, her yıl olduğu gibi bu yıl da,’Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun’ sloganıyla yaz Kur’an kurslarının 1. Dönemini Yeşil Cami’mizde de başlatmış olduk. Ülkemiz’in geleceği açısından çok değerli ve önemli olan çocuklarımızdan yaklaşık 50 öğrenciye Kur’an öğretmenin yanısıra, Sinop’lu yardımsever vatandaşlarımızın göndermiş oldukları çeşitli yiyecek maddeleriyle de Cami’nin bahçesinde piknik yaparak onları ödüllendiriyoruz. 17 Haziran’da başlayan 1. Dönem Kur’an kurslarımız 12 Temmuz’da bitecek. 2’nci Dönem kurslarımız da 15 Temmuz’da başlayacak ve 9 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek” dediler.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de Yaz Kur’an Kursları ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Rasulüllah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ buyurmaktadır. Allah Rasulü (sav) Efendimizin ‘en hayırlı ve en şerefli’ diye vasıflandırdığı nasipli kişiler olmak için kerim kitabımızı öğrenmeliyiz. Çocuklarımıza bu kurslarda Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve tecvid kurallarına uygun bir şekilde okumayı öğretmekle birlikte, sağlam bir itikatı, bilinçli bir ibadeti, güzel bir ahlak sahibi olmayı, aynı zamanda sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav)’in hayatı ve sözleri ile daha yakından tanışmayı, anne-babaya saygıyı, vatanını, milletini, devletini ve bayrağını sevmeyi, taassubu değil hoşgörüyü, insanları sevmeyi öğretiyoruz. 9 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursu eğitimimiz günlük en az 3 saat olup, 9 Ağustos’a kadar devam edecektir” demişti.

Yaz Kur’an Kurslarının 1. Dönemi 17 Haziran’da başlamış olup, 12 Temmuz’da bitecek. 2. Dönem Kur’an Kursu ise 15 Temmuz’da başlayıp 9 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek.

Haber: Hikmet Kurada

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.