Dolar 32,5148
Euro 34,5682
Altın 2.492,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Sinop’ta Nevruz ateşi yandı

Baharın müjdecisi Nevruz, Sinop’ta, Türk Ocağı tarafından düzenlenen şenlikle kutlandı. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte, örste demir dövüldü.

Sinop’ta Nevruz ateşi yandı
23 Mart 2018 11:02

Baharın müjdecisi Nevruz, Sinop’ta, Türk Ocağı tarafından düzenlenen şenlikle kutlandı. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte, örste demir dövüldü.

Türk Ocağı Sinop Şubesi tarafından düzenlenen Nevruz şenliğine İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, Sinoplu vatandaşlar, Sinop Üniversitesi’nde okuyan Türkmenistanlı ve Azerbaycanlı öğrencilerde katıldı. Türk Ocağı’nın faaliyet gösterdiği tarihi mekan önünde gerçekleştirilen ve çeşitli kültürel halk oyunları gösterisinin yapıldığı şenlikte, Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsilen Nevruz ateşi yakılarak örste demir dövüldü. NEVRUZ’UN KÖKLÜ VE ZENGİN BİR GEÇMİŞİ VAR Nevruz Şenliğinde açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık; “Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür. Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı’nın Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır” dedi.

Nevruzun 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Manevi Kültür Mirası olarak kabul edildiğini belirten Fındık sözlerine şöyle devam etti; “Sinop’ta ilk kez kutlanan Nevruz’un baharın gelişi olduğu gibi kahraman Mehmetçiğimizin teröristlere karşı Afrin’de göstermiş olduğu başarının kutlamasıyla birlikte mübarek üç ayların kutlaması olarak ta gerçekleştirdik”

Sinop’ta Nevruz ateşi yandı Sinop’ta Nevruz ateşi yandıSinop’ta Nevruz ateşi yandıSinop’ta Nevruz ateşi yandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.