Dolar 32,5053
Euro 34,8710
Altın 2.485,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI

SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI
20 Kasım 2021 11:04

Türkiye’nin Sağlık Bilişimindeki başarısı, ABD ve Avrupa’dan gelen HIMSS (Health care Information and Management Systems Society) yetkilileri tarafından tescil edildi.

Hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, kağıt ve röntgen filminin kullanımına gerek duyulmadan tümüyle dijital olarak çalışan, hastane giderlerini en aza düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesi olanağı sunan bu yöntemle hasta bakım işlemleri de hız kazanacak. Bu amaçlarla; Ayancık Devlet Hastanesi, Boyabat Devlet Hastanesi , Gerze Devlet Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yöneticileri ve ilgili personellerince özverili çalışmalar neticesinde HIMSS 6 belgesini almaya hak kazandılar.

HIMSS EMRAM Seviye 6 -7 validasyonu olan hastaneler için yapılan Ödül Törenine; T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, HIMSS USA III. President & CEO’su Harold “Hal” Wolf ve HIMSS Analitik Avrupa ve Latin Amerika, Birleşik Krallık Bölge Direktörü John Rayner, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi ve HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker  Köse katıldı. Bu törende Hastanelere ödüllerini Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü tarafında takdim edildi.

SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI SİNOPTA 4 HASTANE DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜNÜ ALDI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.