Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul Havalimanı’nda başladı. Teknoloji Festivali’nde Lisans ve Lisans Üstü Seviyesinde İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Sinop Gençlik Merkezi ‘Dinamik Teknoloji Takımı’ tasarladıkları dronla finalde yarışacak.

SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR
25 Eylül 2021 18:55

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul Havalimanı’ nda başladı. Teknoloji Festivali’nde Lisans ve Lisans Üstü Seviyesinde İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Sinop Gençlik Merkezi ‘Dinamik Teknoloji Takımı’ tasarladıkları dronla finalde yarışacak.

Üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla Sinop Gençlik Merkezinde ve tüm Türkiye’de başlatılan Kod Adı 2023 Projesi kapsamında; gençlere algoritma, programlama, web tasarımı ve mobil uygulama geliştirme, robotik ve elektronik eğitimleri veriliyor. Bu eğitimleri alan gençler daha sonra her aşamasını kendileri tasarladıkları projeyle TEKNOFEST organizasyonuna başvuru yapıyor. Sinop Gençlik Merkezi gençleri Teknofest 2021 yılında, 22000 projenin içerisinden ilk 100’e girerek finale çıkmaya hak kazandı. Bu yılda, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekâya kadar her alanda milli teknolojinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayan TEKNOFEST 2021 organizasyonuna katılacak olan ‘Dinamik Teknoloji Takımı’ yaşadıkları bölgede ki soruna çözüm üretmek adına geliştirdikleri projeyle, denizde boğulma tehlikesi yaşayan insanlara havadan can simidi ulaştıran dron tasarlayarak final yarışmalarına gitmeye hak kazandılar.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Ailesinin olarak; ‘TEKNOFEST 2021’e katılım sağlayarak bizleri temsil eden ve aynı zamanda yarınlarımızın teknolojisini tasarlayacak, üretecek ve yönetecek olan gençlerimizin, her zaman yanındayız. Yarışmalara katılacak ekibimize, çok değerli hocamıza, Teknofest’te yürekten başarılar diliyoruz”

SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFESTTE YARIŞIYOR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.